Diverse förberedelser

Nästan allt handlar om julen just nu på min blogg.

Jag är helt uppfylld och njuter nästan hela tiden nu sen snabeldraken gått in i sitt bo igen och allt ser bara bra ut när jag tittar ut över mina domäner. Nå, inte lilla gula gästrummet, men dit har jag stäng dörren. Det rummet fungerar enbart som förråd för tillfället, men det ska förhoppningsvis åtgärdas under jullovet. Det är i alla fall en ambition jag har!

Tallen är inne och står på sin plats, den är allt annat än fin, välväxt och lättklädd i år! MEN, den är tall, den är levande och den ska inte bo här mer än högst 3 veckor till, förmodligen mycket kortare tid, för jag brukar inte stå ut till tjugondag Knut.
Den har två toppar och cirka 1 meter kal stam mitt på. Ett ljus har jag fått placera helt vågrätt för att överhuvudtaget kunna gå runt med ljusslingan, men jag är glad ändå. Innovationer är utvecklande.
Idag kommer lilla dotra mi och då ska den kläs på och julklapparna ska läggas runtom den. Vi kommer att få hjälp av Vickehund och ingen vet hur det avlöper.



Julklappskorgen som var full tidigare, svämmar nu över. Uppdaterad bild följer. OJ, vad jag har köpt mycket stort och smått och OJ igen, vad mycket som ramlat in här från kompisarna. Jag längtar till imorgon lika mycket nu som när jag var liten!



Igår eftermiddag var jag ute och fixade julpussandet också. Det är en lika viktig tradition som levande tall, ugnsbakad skinka, stor välfylld godisskål och mycket julkakor




Nu ringde barnet, nu är snart Vicke på intågande, måste avsluta här och gå ner och rulla ihop hallmattan så det inte händer något oväntat när jag nu får väntat besök. OBS: Det har inte hänt hittills, inte på mattan, men han kan ju bli så lycklig över att komma hem till mormor att det sker ett litet lyckoläkage.

Vill bara visa hur fint lilla tomtelandet utvecklats.

Det påbörjades någon av våra första jular här i Örebro med lite fina stenar, mossa, kottar och 4 minigarntomtar. Dotter och dåvarande pojkvän arrangerade det hela på ett stort fat.
Efter det köper jag 1 - 2 nya små innevånare/år,  som får utöka populationen. Jag hittar dem på julmarknaden i Wadköping. De är så mysiga, för man kan ändra hela kroppsställningen på dem, bocka till armar och ben som man känner för när man ser dem.


Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej! Ville bara passa på att önska dig och familjen en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi ses på jobbet i januari. Njut nu av lovet, det ska jag göra.

2008-12-23 @ 19:36:11
Postat av: Suss

Åsa, vilken överraskning att du är här och tomtar runt.... egentligen inte. God Jul och Gott Nytt År på er själva. Vi passerar Sälen dagen innan nyårsafton, är ni där då? I så fall vinkar jag!

2008-12-23 @ 20:36:15
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det var härligt att pussa Sven under misteln!!

panycebolla

2008-12-29 @ 08:44:16
Postat av: Suss

Panycebolla, Det tyckte Sven också, det talade han ofta om, speciellt som du pussade honom under mer än en mistel.



Kom hit ska du få en puss av mig!

2008-12-29 @ 11:18:37
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0