Rosengrens skafferi

Jag har lite favoritbutiker här och där i stan, Rosengrens skafferi är en av dem. Tidigare låg den i Wadköping, men nu finns den inne i centrum, den del som lite pompöst kallas "Gamla stan". Jag tycker redan det namnet är så etablerat för huvudstaden att det inte riktigt passar in. Det må vara hur det vill med den saken, skafferiet passar in var som helst.

På Engelbrektsgatan mitt emot Strömpis går man in på en bakgård. Där finns en cykelverkstad, kanske även cykelaffär , vet inte riktigt, för jag har cykelservice hemma på gården, så jag har inte fördjupat mig i vad det är för verksamhet. Cyklar är det i alla fall. Sen ligger det även en antikbod som heter Bobinen och ev. något mer. Jag brukar vara så fokuserad när jag ska till Rosengrens att jag bara ser den dörren.

Idag var jag och kompisen Britta på stan för att citat: "Titta, klämma och fnittra runt i olika affärer". Vi träffades efter jobbet kl 15.00 och har väl på 3 timmar hunnit med 10 - 15 butiker. Jag som skulle med som sällskap handlade förstås mest. Men vad gör man då när det inne på Strandbergs ligger en blå, v-ringad tröja i exakt rätt kornblå nyans, min allra bästa tröjfärg och pris 299 kronor. Sen var det 100 kronors rabatt + att jag hade en återbäringscheck på 125 kr. Den kostade mig 99 ynka silverpengar, det är klart jag slog till. Britta köpte förresten jeans, så hon handlade lite också. Det blev förstås fler inköp, men som sagt: Julen är här, så det talar vi tyst om!

Mot Rosengrens skafferi! Det lär finnas en hemsida, bara att slå på namnet tror jag.
Jag brukar köpa goda marmelader som är bra gåvor när man ska gå bort, jag äter de sjäv också för den delen. Min favorit är "Hallon med mörk choklad och Tahitivanilj". Bara namnet låter som poesi.
En annan av mina favoriter är Julita rapsolja smaksatt med citron och den med örter. Sen finns det flera andra + naturell så klart.
Jättegoda getostar, tryfflar, sött och salt bröd, saffransskorpor, biscotti, kryddblandningar, massor med lite annorlunda, ibland exklusivt ätbart.
Gå dit och titta och handla, eller titta in på hemsidan!

Här kommer mina favoriter för tillfället! Den längst till höger heter "Mandarin med Grand Marnier och saffran" och finns bara till jul. Den är jättegod, jag smakade redan förra året.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0