Hantverksdag i Wadköping

Motorcykelutflykten blev inställd!

Det är något fel på mitt huvud, i morse var det värre än någonsin och allt jag inmundigade i flytande form igår kväll var ett glas vatten.
Det fanns ingenting att skylla på mer än för mycket sömn, diametralt till veckans alla andra nätter, då det varit alldeles för lite. Igår somnade jag före 23.00 och vaknade i morse 9.02. Skallen vibrerade och höger  tinning buktade utåt.

Äh, hur kul är det att prata sjukdomar????

Vi planerade om, det stod i tidningen att det var hantverksdag i Wadköping och det brukar roa både kvinnor och män. Vi tog bilen dit efter frukost - mannen körde, jag var en kvinna under påverkan - Treo!

Det såg trevligt ut redan på håll.




Jag hörde folkmusik - fiol och gitarr. Fiol är jag väldigt svag för, så jag kollade lite extra för att se var det kom ifrån. Där får jag se ett underbart danspar som fröjdade runt på gräsmattan till tonerna av någon polska.



Det spelades på flera håll, den här mannen stod i hantverksståndet, jag misstänker att han byggt sin nyckelharpa själv.


En bit längre fram såldes honung, naturell och hur många olika konstiga smaker som helst.
                                                      Tillverkarna


En titt in i den gamla handelsboden innan det var dags för fika.


Huvudet bultade fortfarande, kanske lite te, eller kaffe kunde neutralisera det hela? Det går bra att gissa vilket fat som är mitt.
"SVÅÅÅÅÅRT ! ! ! " - antar jag?



Efter fikat, som inte förändrade något inne i toppen på mig trots både te och kaffe, gick vi hem till Kronblom. Det finns ett ställe i Wadköping som heter "Kronbloms kök".



Där ligger han på soffan, precis som det ska vá. Han t o m snarkar! Jag går fram för att fotografera när jag hör kärestan flämta till och utbrista: "Klockan står".
Jag hade inte ens sett att det fanns en klocka. Mycket riktigt, den stod alldeles stilla och det var förstås väldigt störande för en sån klockfantast som han är. Jag såg hur det kliade i fingrarna på honom, men klockan fanns inom larmat område.



Vi tittade runt därinne, det fanns gamla bilder från tidningsomslag och kalendrar. På den här konstaterade vi att han, Kronblom alltså, varit rökare i sin ungdom.


Vi gick in på Antikvariatet, böcker är ett gift, men ett underbart sådant.

Lille Sixten (tror jag han heter) kom intassande. Han ställde sig nedanför den hyllan där kattböckerna står och siktade uppåt. Det gick inte så bra, han fick tag i en låda med böcker och istället för att komma in bakom böckerna, till sitt fårskinn som ligger där och väntar, rev han ner alltihopa och vände snopet utåt. Det blev min käre kattälskande man som städade upp efter honom.



Sedan vände han sig om, tog ett mjukt tag om Sixten och lyfte in honom i hyllan.



Vi skulle börja dra oss hemåt, men tog vägen om Stadsparken. Solrosraden hade blivit imponerande stor sen sist vi var här.




När vi kommer in bland rosorna händer det som alltid händer.

Han, min kära särbo, lämnar mig för en annan kvinna. Han bara försvinner och jag hittar honom stående och stirrande på Ingrid Bergman. Det är alltid hon när vi är här nere, jag har inte en chans! Han är som förhäxad och till viss del kan jag förstå honom.




Jag blev också alldeles förhäxad av en annan liten töting (= söting). Bedårande!



Jag undrade om det är hon/han som kastat sig i här och hoppat upp igen och rusat iväg?



Men vid närmare eftertanke bestämde jag mig för att det var en annan liten jycke som lämnat de spåren. När vi rundat nästa häck mötte vi nämligen nästa hund och då var det lätt att dra slutsatser.




Väl ute ur parken, på väg hem, fortfarande med lätt bultande huvud kunde jag konstatera att vi lever i kräftans tid.



Vi har faktiskt 1 ½ kilo underbara Vätternkräftor i frysen som bara väntar på oss. Snart tar vi dem!

Efter detta blev det en kortare mc-tur, fortfarande ont i skallen. Då tog jag Plocken och drog till skogs i två timmar. Sen dess är jag helbrägdagjord och mår som den prinsessa jag drömde om att bli när jag var liten!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu sitter jag här och läser ifatt. Härliga bilder från Wadköping eftersom jag känner igen mej lite. Snart blir det flytttransport f.ö till Örebro för vår del...vi skall dock inte flytta. Förresten katten i sammanhanget, arbetar han i Wadköping?

2009-08-15 @ 22:37:24
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Thalina

Så roligt att få följa med dig i Vadköping jag har aldrig varit där men nu fick jag lust att åka dit.Du berättar så bra .Mycket vackra bilder därifrån.Ha en fin söndag kram Thalina

2009-08-16 @ 10:37:53
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: dottern

jag vill ha en sån på min födelsedag!

2009-08-16 @ 13:38:17
URL: http://jonkii.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Flyttransport utan att flytta.....??? Ska ni flytta åt något barn eller? I mitt fall brukar det vara så, själv är jag ganska bofast, men ungarna drar runt och jag efter med deras grejer.

Katten arbetar nog som trivselfaktor skulle jag tro.

2009-08-16 @ 15:00:02
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Thalina, Wadköping är väl värt ett besök, ett bra mål när man ska på någon mindre semesterresa, fast just nu vet jag inte var du bor i vårt långa land. Fint är det där i alla fall.

Kram och välkommen till Örebro.

2009-08-16 @ 15:01:25
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Kära dotter, Vad är det du vill ha? En nyckelharpa?

En Kronblomsklocka? En till katt? Eller en till hund? En kräftlykta? Eller är det rent av Ingrid Bergman du trår efter? Äh, nu vet jag.... du vill ha en marsipanprinsessa????? Äta upp sin mor......!

2009-08-16 @ 15:03:42
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Inga M

Kul med hantverksdag i Wadköping. Det är verkligen ett fint ställe i Örebro. Du njuter av det som staden har att erbjuda. Det gör inte alla som bor i stad så har jag en känsla av. Många glömmer bort det som ligger närmast.

2009-08-17 @ 07:00:17
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Det finns väldigt mycket intressant i Örebro med omnejd, men det gäller att hålla koll, för ibland är det dåligt annonserat.

Värmland är väl proppat med fina ställen?

2009-08-17 @ 19:15:55
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0