Trötta fredag

Det kan man kalla den här dagen. Det har varit tufft att återgå till ett arbetande liv måste jag säga, men nu är det gjort och snart är jag återanpassad till en dygnsrytm som passar bättre än den jag anammat ett längre tag nu.

Dvs, måste man stiga upp klockan 6 på morgonen, som jag måste, är det lämpligt att försöka lägga sig före midnatt. Detta med tanke på att det ligger en halvmeter olästa böcker dels på sängbordet, dels på pallen bredvid. De läses efter sänggåendet, vilket leder till att kraniet är 3 nummer för litet när klockan startar 2 minuter i 6, efter endast 4 - 5 timmars sömn.
Hade jag fortfarande varit ledig hade jag lätt kunnat sova till 9, 10 eller rent av 11..........

Nu har jag dessutom återgått till att försöka promenera för att inhalera lite frisk luft. Det kan jag göra när som helst när jag är ledig och eftersom jag vet det, blir det inte av.

Slutsats: Jag behöver arbeta för att sköta om mig på rätt sätt!

När särbon anlände var jag inte sen att mota ut honom igen för att ta en promenad. Den blev kortare än jag hade planerat, men vi hann ändå gå en liten bit och jag gjorde en del intressanta iakttagelser efter vägen.

Först träffade vi "min" älskling Nisse. Nåja, han är grannens, men jag tror han gillar mig också. Jag är i alla fall helsåld på honom.



Han har fått en fosterbror i sommar och han i sin tur är verkligen ryckt ur dödens käftar, dvs en rottweilers.



Lagad sköldpadda, tack och lov inte tillagad ! Gissa med vad han är lagad. Jag var den första person som gissade rätt när jag fick frågan av hans husse första gången.

Vi pratade en stund där vid staketet, sen travade vi vidare och där vid ett annat hus stod en annan gamling och såg övergiven ut. Ganska länge har jag sett den stå, men aldrig gå.




Har man inte husvagn, kan man ha huset på stubben istället. Är det en fågelholk, eller vad är det?
Jag skulle nog inte flytta in där om jag var fågel och hade förståndet och överlevnadsinstinkten i behåll. Tänk om Nisse sliter sig? !



Efter området med bostadshus kommer ett litet skogsparti och det är alltid skönt med suset i trädtopparna.
Vi kunde konstatera att det verkade ha skurit sig med grannsamverkan i det området vi just lämnat. Skylten var dumpad i skogen bakom.



Det var riktigt skönt att gå där, men blåbär finns inga, så "Plocken" var kvar hemma.



När vi kom ut ur grönskan och fick syn på himlen var det bara att styra stegen hemåt om vi inte ville duscha kallt också.




Jag kan inte direkt påstå att bilderna av åskhimlen är särskilt rättvisande.
Det var mörkgrått!!!!!!!!           Och det har regnat!!!!!!!!!!!

Imorgon ska vi åka motorcykel, då ska det inte regna om jag får bestämma!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hoppas ni slipper regnet idag... En sån fågelholk har vi också, men vår sitter drygt 1,5 m upp så inte katterna ska få mat därigenom...



Trevlig helg!

Kram

2009-08-15 @ 08:37:00
Postat av: Suss

Åsa, Idag var kraniet ännu mindre, jag tål nog inte att arbeta.....kan det vara så?

Vi for ner till Wadköping istället, inlägg kommer. Lite bättre mår jag efter det. Vi kanske drar en liten repa nu. Kram

2009-08-15 @ 14:25:21
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Inga M

Kattkortet var himla fint! Du är en duktig fotograf!! Varför blev inte Du journalist förresten Du som har både språk- och bildbegåvning?

2009-08-15 @ 14:43:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Tack och tack och tack! Jag blir alldeles överväldigad. Jag har aldrig haft en tanke på journalist. Det fanns väl tillräckligt med tidningsfolk i familjen antar jag, inte plats för en till även om jag hade velat.

2009-08-15 @ 21:24:55
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0