Julens vara eller inte vara

En av våra kollegor i arbetslaget är min raka motsats vad det gäller julen. Ett nödvändigt ont, som gärna kunde få passera obemärkt har hon alltid pläderat, nästan ett fobiskt motstånd.

Idag skulle hon komma tillbaka efter 2 veckors ledighet och då såg vi vår chans att försöka omvända henne.

Jag som själv gått i spindelfobiträning vet att det kan gå över. I mitt fall började vi MYCKET försiktigt, i hennes fall vräkte vi på allt vi kunde komma på och så här såg det ut när hon kom i morse.

Förresten var det ännu lite värre. Det var en gnistrande julgran på datorskärmen och skön julmusik ljöd i rummet. En flaska glögg och en kopp stod och väntade bredvid pepparkakorna.Ordspråktet åskådliggjordes mycket tydligt så budskapet skulle gå fram!

Reaktionen lät inte vänta på sig.

Hon svepte in, tvärstannade och spärrade upp ögonen, ryckte till sig koppen med barnglögg som också stod där och luktade gott, tog en svälj och sa ungefär så här:

"OJ, vad fint!!!!!!!! Jag skulle nog kunna vänja mig."

Det hade vi inte väntat oss, men det var roligt i alla fall.Så här ser hon ut när hon har tomteluvan på sig! Fast hon äger nog ingen (än).

Kommentarer
Postat av: Mia

Ojoj, vilken kupp. Hon rusar kanske ut och köper en massa nytt julpynt och hem och pyntar som aldrig förr...

2009-12-07 @ 17:59:06
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Jag förstår om ni blev förvånade om hon tog det hela med sådan ro! Kanske handlar hennes fobi om att hon inte har ork att dona och greja själv?

2009-12-07 @ 20:03:39
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Mia o Anne, Hon kommer nog inte att förändra särskilt mycket, lite jul blir det, men inte i den omfattningen som jag håller på med. Vi har ofta haft roligt åt hur olika vi prioriterar.

2009-12-07 @ 21:33:47
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Jag förstår Din kollegas julskepsis!Men Ni är verkligen festliga arbetskamrater som fixar en välkomnande hemkomst med jultema! Måste vara roligt att jobba tillsammans med Dig.

2009-12-08 @ 06:52:46
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, I morse när hon kom in sa hon: "Jag tror jag tycker om julen!" Vi får se om det håller i sig.

2009-12-08 @ 09:32:42
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0