Konsert i Närkes Kils kyrka 10 december

Torsdagkvällen tillbringade vi i Närkes Kils kyrka, i alla fall rätt stor del av kvällen. Det var julkonsert med Göran Fristorp och Anna-Lotta Larsson.


Förra gången vi var där, för två år sen, tyckte vi att vi kom i god tid. Vi kom dit ungefär en halvtimme innan det började. Kyrkan var knökfull och vi hänvisades upp till läktaren. Där var endast bakre raden ledig och när man satt såg man noll och intet. Jo, kyrktaket och lamporna, men det var inte det vi kommit dit för. Vi fick stå upp om vi ville se något.

Den här gången hade jag bestämt mig för att jag skulle sitta långt fram och nere i kyrkan.

Jag upplyste kärestan om att jag tänkte vara på plats redan 18.00. Konserten började 19.00. Han tittade på mig med de där underliga ögonen han får ibland - som jag tolkar som att han kollar om jag blivit skvatt galen och kan se det på något som förändrats i mitt ansiktsuttryck eller i mina ögon.

Nej då, jag såg ut precis som vanligt och han insåg att här var inte läge för protester. Han suckade, men innan han hunnit ta till orda sa jag:

"Du behöver inte komma då, jag håller upp en plats till dig förstår du väl?"

Då såg han alldeles normal ut igen och sa snabbt att han skulle dyka upp vid 18.30-tiden. För säkerhets skull kollade han en gång till om jag verkligen menade allvar. JO, det gjorde jag.

18.00 stegade jag in i kyrkan. Där avslutades just repetitionen av "Jul, jul, strålande jul", med kören. Vackert var det så jag nästan kom av mig.



Strax efter mig kom mer publik, men jag var faktiskt först.....!

På tredje raden fanns de första icke reserverade platserna och där parkerade jag mig, min jacka och satte mig ner och läste. Klok kvinna medför alltid sysselsättning, i det här fallet boken "Berättelsen om Edgar" och en blodapelsin.

Kyrkan fylldes väldigt snabbt och jag skrockade inombords över att jag satt där jag satt. Sen kom kärestan och ännu mer folk.

De var hisnande vackra när de kom in - Anna-Lotta och Göran alltså.

Hennes klänning var djupröd, men jag valde att fotografera utan blixt för att inte störa, så det syns tyvärr inte. Bilderna blev inte heller knivskarpa, men tillräckligt bra för bloggen. Han hade svart sammet i sina kläder.



De hade också med sig Andreas Landegren, en fantastiskt duktig pianist.



Inte nog med det, han var otrolig på att sjunga också. Han och Anna-Lotta sjöng duett i ett stycke då han även spelade. Mycket vackert!



Kören bestod av folk ur olika körer från närområdet - Närkes Kil, Ervalla, Hovsta kanske ännu fler ställen?

De hade några egna framträdanden och då satt Anna-Lotta och Göra och lyssnade.



Efter 1 ½ timme och ett extranummer var det slut på fröjden för den här gången.

De tackade för sig och vi for hemåt i den mörka natten.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Avundsjuk är jag, sååå mycket! På att Du kan ranta omkring på jukonserter så där.



Sen ser jag att Göran Fristorp har åldrats med värdighet sedan han i sin ungdom sjöng för oss på seminariet på avslutningsfesten.



Och A-L har världens vackraste hår, nu blir jag avundsjuk igen. Varför ska just hår vara så orättvist fördelat?

2009-12-12 @ 13:38:45
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag förstår din frustration över mitt spring på div. evenemang.

HÅR har jag alltid önskat mig ett annat än det jag har. Bebisfjun som dessutom lockar sig vid fuktig väderlek. Jag verkligen HATADE mitt hår förr. Nu kan jag fördra det.

Ska vi satsa på varsin peruk????

2009-12-12 @ 16:50:42
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Oh jisses...du har med dina foton verkligen lyckats förmedla din känsla! Jättefina bilder! Är inte nå avis helle...

Och inte tycker jag att du "saggar"!!! Alltid lika kul att läsa o kika i din blogg!

Kramen!

Ragnvi

2009-12-12 @ 18:43:32
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Suss

Ragnvi, När det är två av ens favoriter som uppträder blir det nog automatiskt känsla. Det var en fantastisk konsert. Kram

2009-12-12 @ 22:14:10
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: margit

Oh! Vilken fest!! Vilka undrbart fina o vackra bilder! Du var klok som bänkade en hel timme före start så att du fick bra platser.

Vi, Lasse o jag var i Fors kyrka i Eskilstuna och var med på LUCIAFIRANDE! Sara , ett av barnbarnen var med. Bilder lägger jag in i morron nån gång...

Jag jobbar i natt så vi ska LUSSA kl 6.30 för patienterna på BB och Gyn...vi gar plockat fram..och fixat batterier så att tärnljusen och LUCIAkronan funkar. Min Lasse fick komma kl 23.30 till sjukhuset med batterier hemifrån..när jag upptäckte att det fanns endast 1 och vi skall ha 9 st. Men det ordnade sig..

Kram!/Margit

2009-12-13 @ 00:52:01
URL: http://margitholm.blogg.se/
Postat av: Suss

Margit, Det var en bra ide det där med att komma så tidigt. Jag var väldigt nöjd över att kunna se allt utan ansträngning.

Vad roligt med luciatåg på jobbet, måste vara härligt för patienterna att få ett sånt uppvakande. Undrar om det är så på alla lasarett? Fast, jag tror att luciatåget med barnbarnet slog allt??? Kram

2009-12-13 @ 12:01:40
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: ansepanse

ja, hon sjunger SÅ vackert Anna-Lotta

SV: kul att du tittade inom hos mig, jag är inte heller husspekulant:D

2009-12-14 @ 22:43:08
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Suss

Ansepanse, Jag ska läsa mer hos dig, men kanske inte inatt.

2009-12-15 @ 01:42:55
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0