Jazzklubben

I tisdags var det en höjdarkväll på jazzklubben. Det var Blues Up som var i stan.

De bildades 1995 och hur länge de höll på innan de tog paus vet jag inte, men nu är de i alla fall återförenade och det var ingen dum idé av vem det nu var. Max Schultz tror jag.

Gruppen består av Magnus Lindgren på diverse instrument, men i huvudsak saxofon, tvärflöjt och klarinett, Pierre Svärd hammond, Max Schultz gitarr, Fredrik Jonsson bas och Martin Jonsson trummor.

Där i mörkret lyfte jag min lilla kamera och försökte få med hela gruppen, inte helt lätt kan jag säga.

Jazzklubben håller numera till på Frimis och där är nyrenoverat med en väldigt mörk tapet bakom scenen. Fast, jag tror inte min blixt hade räckt till ändå, dessutom har jag lycktas bränna av det mesta ljuset i håret på folket framför mig.




Den lilla bilden har jag tagit från jazzklubbens hemsida, där är det något ljusare och man ser några små myror som är bandet.

Jag är numera med i styrelsen i klubben, så jag är där de flesta kvällar. Det var jag förut också, nu är det dock lite mer förpliktigande, men det är bara roligt. 

Just den här kvällen hade jag med mig ett par kompisar och vi satt ganska mitt framför bandet, bara en liten bit ifrån. Vi både såg och hörde bra.

Jag tyckte de var helt suveräna, jag bara njöt, men som de flesta andra kvällar, var ljudnivån väldigt hög. Gissa om jag var nöjd att jag hade mina öronproppar med mig. Jag har såna som är formgjutna efter mina öron och med 25 db dämpning. Fast när Magnus spelade tvärflöjt tog jag ut dem.

Min kompis E hörde inte ett enda ord när jag försökte säga något till henne medan de spelade och när kvällen var slut påstod hon att det surrade i hela skallen.

Musikresencioner kan jag inte skriva märker jag, orden vill inte infinna sig.  Det var helt enkelt bra, väldigt bra, jättebra, toppen ! ! ! 
Det var intressant att upptäcka denna brist i mina annars så skrivnödiga fingrar.



Konstaterar två saker:
1. Jag kommer att köpa Blues Ups skiva.
2. Jag kommer inte att försöka skriva musikrecensíoner!

Så var det med det!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Kunde just tänka mig att Du skulle hamna i en jazzklubbs styrelse. Jag måste säga att jag gillade besöket där tillsammans med Dig och även tillfället att få träffa andra besökare :-)



Jag tycker inte det var så stora fel på Din recension! Fortsätt gärna med det.



2009-02-14 @ 08:34:39
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0