Söderut

Torsdag var min hemresedag. Då var det enl SMHI "bara" - 26 på natten till skillnad mot natten innan, då det var -28. Som om det skulle göra någon skillnad.

Jag packade in sånt som inte kunde frysa sönder redan på onsdagkvällen, så det inte skulle vara så mycket kvar på morgonen när man är trött och vill iväg. 

När jag står där i polarkvällen och öppnar bakluckan hör jag hur det pyser och det puffar till mot mitt ansikte. Gaspatronen, tänkte jag direkt och såg framför mig hur jag i framtiden skulle vara tvungen att ha med mig ett kvastskaft för att kunna ställa upp luckan. Sen pratade jag med särbon och det var inga problem sa han, bara att byta. Jag har tydligen varit helt felinformerad tidigare, då det var samma problem med min japanska pygméambulans (Suzukin).

Jag kom iväg från Umeå vid 9-tiden, det blev senare än planerat av en massa olika anledningar.

Trots att jag tyckte jag hade stenkoll på mina grejer, blev min fårtarm kvar på hatthyllan. Man kanske ska säga fårboa, men det passar inte tycker jag. Den är jättevarm och skön, en julklapp från kärestan, som vet hur jag fryser. 
Gudrun Haglund - Eriksson  heter tillverkaren och hon har VÄLDIGT mycket fina saker.

Ganska fort kom jag till Ö-vik.
Friska Viljors hoppbacke ser man varenda gång man passerar stan. Nu är den förevigad också.



Jag är imponerad över att det kan bli så pass till bild när jag sitter i bilen vid ett trafikljus och väntar. Jag ställer in på "behind window", men jag har ingen aning om det påverkar.

Ö-vik har sen tidernas begynnelse för min och familjens del alltid inneburit ett stopp på OK innan man åker vidare. Där finns en prima toalett och en mack som är som ett smärre varuhus. Så även denna dag, det går bara inte att åka förbi. Jag besökte faciliteterna, samt inköpte ett pecanwienerbröd dagen till ära.

Det hade förutspåtts snöväder lite söderut, men det var torra fina vägar och inte alltför mycket trafik. Det var förstås en hel del lastbilar, men vägarna är så pass bra numera att det är ganska lätt ändå att ta sig fram.

Lögdeå med Värdshuset Silverlaxen som har en STOR lax bredvid vägen, vilket alltid fascinerade barnen och i synnerhet sonen som liten. Fiske är ett av hans allra största intressen och självklart var jättelaxen en av milstolparna förr, på väg till mormor och morfar i Hallsberg.



Oj då, laxen blev visst väldigt liten, fångad i farten, han "står" på kullen.

Det var en vacker, solig vinterdag, nästan för solig när man ska sitta och köra långt. Jag tycker inte om när det är för ljust, det har jag tjatat om ett antal gånger här på bloggen. Vitt och fint...........!



Vidare söderut. 

Bengt Lindströms stora Y som markerar att man träder in i Timrå kommun / Y-län, är också en bra milstolpe.



Jag stannade i Iggesund och åt min stora baguette med 2 stekta ägg. Bästa pålägget när man är på vift och till efterrätt pecanwienerbrödet.
Termosen ska få respass, vattnet var bara ljummet när jag skulle göra te. Jag inbillade mig att det bruna jag drack, ändå smakade lite te.

Mätt och belåten gick det väldigt snabbt ganska länge. Vädret blev sämre, men snöfallet uteblev. Det var vägarbeten och sänkt hastighet, jag lyssnade på talbok och tog det med ro.  Så plötsligt började det stå Örebro på skyltarna.


Helt ointressant vägskylt, men det står faktiskt Örebro och Avesta på den.

I Avesta svängde jag av för ännu en kort paus av akut karaktär. Man kan inte gärna missa den rastplatsen och den passar bra för mig som är till hälften dalkulla.



Lite mer vägarbeten, men jag var hemma i god tid till Antikrundan, som tilltalar en gravt medelsålders kvinna som jag är.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Välkommen hem från det kalla nord. Inte för att det är så varmt här heller. Har varit kul att få följa med dig på din resa. Grabbarna såg ut att ha mysigt under filten. Nu är "lovet" slut. Har ju jobbat ti-fre. Har varit lugnt. Nu på kvällskvisten håller jag på att göra tårta, vi ska fira 4 födelsedags"barn" imorgon. Däribland Hugo som fyller på måndag.



Kommer du på måndag? Annars ses vi på tisdag. Trevlig helg!

2009-02-20 @ 22:22:41
Postat av: Inga M

Det var nostalgi för min del att följa med på den här resan genom Norrland. Vi har ju varit däruppe några gånger för att hälsa på dottern. Jag ska ringa henne i morgon och kolla om de har frusit ihjäl eller om de lever än. Den där skidbacken försökte jag ta kort på några gånger i farten, men lyckades inget vidare. Det var alltid för mörkt och då ställer kameran in sig på lång tid och det blir suddigt.



Menar Du att Du har behind windows på Din kamera? Hur funkar det? Bilden ser ju väldigt bra ut.

2009-02-20 @ 22:54:11
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Åsa, Här är rena södern jämfört med hur det var i Umeå. Glad att vara hemma i vintervädret, trots att jag är så anti. Ses snart!



Inga, Jag ser att jag täckt av vägen söderut ganska bra. Jag har en massa funktioner på kameran, bl a "Behind windows", som jag alltid använder i bilen, flyget osv + om jag ska ta kort genom ett skyltfönster el dyl. Solnedgång har jag också och de blir helt fenomenala.

2009-02-21 @ 13:39:06
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0