Mendelsohn

NEJ!  ! ! ! ! ! ! !
JAG SKA INTE GIFTA MIG OCH HA MENDELSOHNS BRÖLLOPSMARSCH NÄR VI TÅGAR IN!


Jag har varit på kördag tillsammans med Betelkyrkans kör, i deras kyrka. Min kör - Nikolai Motettkör - är förvisso en kyrkokör och trots att jag inte har någon särskild kontakt ovan där sjunger jag gärna såna sånger. Det är vackert, jag njuter också av kyrkor och det har jag alltid gjort, så det är inga motsättningar alls för mig.

I år är det 200 år sen Mendelsohn föddes och det ska uppmärksammas med ett par mäktiga konserter nu i vår.
Den 28 mars 16.00 är det i Nikolaikyrkan och den 29 mars 18.00 i Betelkyrkan. 

Idag har vi övat och övat och övat och övat jag är ganska trött i rösten och för all del i resten av kroppen också. Jag råkade göra det jag sällan eller aldrig gör - missa starten av "Ring så spelar vi", alltså gamla tiden 8.00 som är det jag betraktar som starttid.

Jag vaknade 7.00 och tyckte det var alldeles för tidigt när jag kunde få sova en timme till. Vände alltså på kudden så jag fick en kall sida och sen sov jag vidare.

Nästa gång jag tittade på klockan var den drygt 9.......LÄTT PANIK ! Vi skulle börja sjunga 10.00 och jag avskyr att komma försent vad det än gäller, så där rök den sköna morgonen när jag duschar hur länge som helst, medan kärestan fixar en härlig helgfrukost, nästan som på hotell.

När det blir så här blir jag alldeles övertrött och får gärna lite fysiska symtom också, därför är jag nu förutom rösttrött, även trött i hela kroppen. (Vad mycket ord man kan göra, i alla fall jag - "rösttrött".)

Vi slutade 15.30, så det har varit intensivt, 5½ timmes sjungande på lite halvsvåra stycken. Det börjar låta bra och båda körledarna verkade nöjda med oss.¨

Nu belönar jag mig. Jag dricker te förstås, mitt goda Earl Grey de luxe , i min goda mugg och som extra belöning har jag fått ett litet glas limoncello av mig. Snällt va?

Kommentarer
Postat av: Sofie

Åååå, limoncello är så himla gott. Särskilt en varm sommardag efter en god måltid.

2009-01-17 @ 21:47:06
URL: http://mammistankar.blogg.se/
Postat av: Inga M

Du kanske hamnar i körslaget! Fast det är väl inte så mycket Mendelson-stuk över det förstås. Jag såg det igår lite. Riktigt roligt program var det, har inte sett det förut.

2009-01-18 @ 12:20:09
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Sofie, Jag håller med dig, jag hade aldrig smakat Limoncello förrän i april förra året då vi var till Italien med kören. Nu har jag bara en liten skvätt kvar, så det gäller att njuta i små glas.



Inga, Inget körslag här inte och inte såg jag programmet heller. Vi tittade på något annat och inte minns jag vad heller.... Det är den grava medelåldern som ställer till det, eller så har jag mögel i skallen?

2009-01-18 @ 20:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0