På stan - i Nora

Dagens blogginlägg dedicerar jag till min nästansyster A som är f.d. Norabo! Nosta på syster!

Idag är jag i Nora och då är det mysigt att gå på stan. I Örebro saknas tyvärr mysfaktorn, där är det så mycket folk, hets, trängsel och stress över hur många minuter det är kvar innan p-tiden går ut. Ibland åker jag buss, eller t o m går ner till stan och då slipper jag förstås den stressfaktorn.

I Nora däremot, där är det bara mysigt att gå på stan. Idag hade jag lite ärenden också. Först skulle jag till Pigslottet, där Gåvan - Röda Korstets Secondhand ligger. Jag har försökt få reda på var namnet "Pigslottet" kommer ifrån, men har inte lyckats få någon säker förklaring. Citat: "Det bodde väl pigor där förr och det ser ut som ett slott". Kanske det är så?



Det är alltid roligt att gå därinne och titta och ibland gör jag fynd. Idag t ex hittade jag en fin julklapp till nästansystern - detta förutsatt att inte lilla dottern tycker den är så häftig att den hamnar hos henne istället. Jag skulle inte vilja ha den, men det är en generationsfråga. Vi får se hur det går.
Jag hittade ett ugnsfat som matchar en annan ugnsform och uppläggningsfat som jag har sen tidigare. Det kostade 10 kronor........ Inte mycket att säga om det priset.

Det var 50 % på alla böcker.
Den här var rena fyndet som passar särbon perfekt. Den kostade 5 kronor, men när jag skulle betala sa damen i kassan: "Jaha, det blir 2.50, men vi tar inte 50-öringar, så då blir det  2 kronor." Jag kan inte påstå att jag kände något behov att pruta.



Jag brukar parkera vid vattentornet när jag ska till Gåvan. Jag tycker det är fint!



Efter fyndandet på Gåvan, där jag avstod från att köpa klocka till särbon, trots att det fanns lite udda exemplar, som han definitivt inte har sen tidigare, for jag ner på stan.



Jag skulle till Hemjord, en riktig favoritbutik som jag skrivit om tidigare.
Jag skulle köpa tvål och Norakaffe. De har en väldigt mysig entre och man vill fort in och kolla vad det finns mer.




Jag älskar verkligen den här affären, jag går alltid dit när jag är i Nora.
Idag drabbades jag av ett våldsamt habegär. Där mitt framför mina ögon stod den mest ljuvliga lilla drakbebis med mamma, som jag nånsin sett.

JAG VILL HA DEN ! ! ! ! ! ! !



Är den inte helt bedårande? Om man sätter rökelse i den puffar mamman ut röken genom näsan. Ojojoj, vad jag vill ha den, men den här månaden var räkningsbunten alldeles för stor för att jag ens skulle kunna tänka mig att ha en ekonomisk diskussion med mig själv. Hej då lilla draken, snyft !

Jag fick söka tröst hos Foppa som låg in en korg och sov sin skönhetssömn.
 Det är väl inte svårt att fatta att jag är helsåld på den här butiken? Katter som är det bästa som finns.




Idag var han dock inte på humör att trösta panka damer, han hade ett ont öga att sova sig frisk ifrån. Lite motvilligt tittade han upp på mig när jag jönsade mig som värst, sen sov han igen.

De här måste jag också visa, jättehärliga masker! Hon är verkligen duktig Ann-Britt Schmützer!



Jag köpte lite mer än tvål och kaffe, det blir lätt så!

Fortsättning om Nora följer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0