Vegetarian

Jag är selektiv vegetarian. Låter konstigt eller? Det är det inte alls. Jag äter vegetariskt i skolan och ganska mycket hemma, men så kommer särbon, den store köttvargen nummer 2 och då fordras det åtminstone lite korvar i kylskåpet. Det är nog bara klockor som kan göra honom mer salig än korv.

Eftersom jag älskar denne man så mycket styr jag då mina fredagssteg till:


Entren är ganska oansenlig, men därinnanför blir vareviga köttätare salig när de skådar ner i köttdiskarna.


Jag köpte en hoper korvar i olika utföranden, så nu vet jag att det kommer att skrockas när kylkåpsdörren åker upp ikväll.

Själv har jag festat om på en prinskorv efter quornfärsen i skolan som enbart smakade gammal lever. Det fanns en vitlöksdressing som jag dränkte den med, så nu lär jag väl förbli okysst ikväll. Jag stinker! Välkryddad köttfärslimpa fick köttätarna och leverkryddad quornfärs fick vegetarianerna. Det var inte gott!

Ett annat fint ord för köttätare lärde jag mig av en körkompis när vi var i Italien - karnivor - är dock lite osäker på om det gäller för människor också.

Åter till Robertssons.
Där är det mycket hög kvalité på allt kött, det kommer från Myrö här i Örebro och korvar och leverpastej gör de själva. Jag köper inte kött någon annanstans om jag kan undvika det, för dels har jag skämt bort mig, dels vill jag veta vad det är jag äter.

De har inte bara korv och kött, de har ofta märgben också. Det hade de idag, då det blev en tur till Vickehund och hans "familj" på hemvägen. Det följde med lite korvar till matten också, vilket hon uppskattade.

Vicke blev helt tokig när han kände lukten av det som låg i påsen och så snöpligt det var att hans ben var fruset. Jag lyckades få matten att ge honom en liten korvsnutt i alla fall.

Här är några bilder på "mina barnbarn!"

"Vill ha mera korv!"
"Det luktar kött!"
"Vill bara gosa!"
"Min fåtölj!"

Största köttvargen - alltså nummer 1 - är sonen som fortfarande vistas down under och äter känguru och allt annat kött han kan komma över därnere,  vad det nu är för något, men som Australien tydligen flödar av.

Han har meddelat att han ska beställa en renbog från Thorneus renprodukter i Kiruna, som ska ligga och vänta när han kommer hem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jodå karnivor heter det minsann för människor. Det finns en benänmning som heter kannibal också...men det är en variant av karnivor när man är mera inskränkt i sitt köttätande. Puss syster

2009-01-24 @ 09:19:22
Postat av: Jonna

Ja alla i familjen uppskattar när du tar en sväng förbi robertsson ;)

2009-01-24 @ 10:20:29
URL: http://jonkii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0