Rapport från drinkfesten

Vilken otroligt rolig kväll vi hade! Det var jag, M, E och B.

18.00 var startskottet och om man har lite fantasi och räknar om det hela så kom alla precis på klockslaget . I själva verket kom två för tidigt och en försent, så det gick jämnt ut.

Vi hade kalasväder och kunde sitta på uterummet, där det nästan var för varmt i början. Så småningom kom tröjorna fram och på, men det var framåt nattkröken.

Av min kära själssyster M fick jag en tuff dammvippa i den bästa blå färgen jag vet. Hon vet dessutom att jag avskyr att damma och ville försöka göra den proceduren lite trevligare för mig.



                                     Visst är den helt ljuvlig?



Vi började med en god fördrink, jag hade provgjort den ett par dagar innan, i miniformat och med halvsöt cider istället för att korka upp det mousserande vinet. Tipset fick jag av "min" bankkvinna. Vi pratar inte bara pengar hon och jag!

Hur enkelt som helst, man tar Creme de Cassis och fyller upp med  iskallt mousserande vin. Isbit i var pricken över i. Dosera får man göra själv, det är en smaksak.



Ingen av oss hade ätit och vi var tvungna att ta två var, för sprattelvattnet gick inte att spara. Sånt har en benägenhet att gå direkt upp i skallen, vilket det också gjorde. Vi blev behagligt snurriga en liten stund, men det gick över så fort vi ätit.

Jag blev nog mest yr, för min vana trogen slog jag ut mitt glas (klumpig kanske????). Det strilade ner mellan brädorna i bordet och duschade B.s ena fot. Jag får mina ideér väldigt snabbt och löste problemet på plats, så hon inte skulle locka till sig en massa myror med sin "söta" fot.



Jag hade gjort två pajer, Katarinas kalla sparrispaj (som är god varm också) och Annas Bacon&äpplepaj. Sallad och hembakt bröd. Till maten drack vi vatten.

Direkt efter maten gjorde E Irish Coffee - så otroligt lämpligt tyckte jag, som inte lyckades köpa någon sån medan jag var på Irland. De gånger jag frågade på puben hade de ingen grädde. De tyckte jag kunde ta whiskeyn som den var. Tack, men NEJ TACK! Jag tycker inte om whiskey.

Sen gjorde jag min gröna, som jag kallar för Umeå, för den är påhittad där.




Den är gjord av Pisang Ambon, gin, pressad citron, Sprite och mycket is. Den satt vi länge med, för glasen var ganska stora. Vi var dock noga med att inte göra för starka drinkar, då är det risk att festen tar slut i förtid.

Det blev mycket jobbprat, det går an nu när det gått några veckor in på sommaren. Vi är pedagoger allihopa, så det är lätt att halka in på ämnet.

När det började mörkna tyckte B att det var dags för hennes drink, som även den var mörk. En gammal klassiker Black Russian. Det är Kaluha och vodka och is förstås.



Kaluha är kaffelikör och det lär ju vara uppiggande, så festen och pratandet bara fortsatte.

Vi åt också Irish Whiskey Fudge (från Irland så klart), ljus och mörk chokladtryffel + lite snacks.

Tiden gick så fort, att vi nästan var för trötta när det blev dags för M att göra sin drink, men bara nästan.

Det var en ny bekantskap, den hette Sand Dance och bestod av whiskey, körsbärslikör och tranbärsjuice. Till den plockade vi fram iskrossmaskinen och fyllde glasen till hälften med det. Den var frisk och väldigt god och som hon så vitsigt sa: "Ni vet väl tjejer, att tranbärsjuice är bra mot urinvägsinfektion." Så sant så.

Hon själv började tänka på sin kommande cykelfärd hemåt, så jag plockade fram mitt allra minsta glas, bara så pass att hon fick smaka sin egen drink. Det rymmer 2 cl och det är ungefär så stor snaps jag klarar av, därav innehavet av något så pyttelitet.



Vi hade en fantastisk kväll, saknade A som låg hemma med hals- och ögonfluss. Henne skickade vi både MMS och SMS till för att ha med henne lite grann i alla fall. Hon längtar till nästa år skrev hon tillbaka. Så fort som tiden går numera måste jag nog snart börja planera för 2010 års drinkfest.

Klockan 1 började slutet närma sig och klockan 3 hade jag diskat och städat bort och kunde gå och lägga mig.

Alla tog sig hem helskinnade och utan några som helst problem kanske jag ska tillägga och ingen var sjuk dagen efter heller.

MÅTTLIGHET ÄR EN DYGD, ÄVEN PÅ EN DRINKFEST!

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Så mysigt! Och vilket mysigt sätt jag fick delta i sällskapet så här i efterhand!! :D



Sv. Jag gillar oxå kyrkogårdar faktisk. Jag hittar ett inre lugn där och tycker det är lättare att ta fram mina sorgsna sidor på kyrkogården. Har svårt för att gråta annars, men där kan jag göra det på ett sätt som känns bra. Som du reagerade jag på att reklamen kanske var lite väl lättsam! ;D

2009-07-09 @ 16:44:37
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Tanten

Drinkar låter trevligt. Jag sölar nog tråkigt nog oftast rödvin, det känns lite fantasilöst.

2009-07-09 @ 17:47:10
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: Suss

Egoinas mamma, Välkommen in här på bloggen. Jag hittade in på din via någon annan som jag inte minns, men det var trevligt hos dig också.

Har du sett boken "Minnenas stig?" Om kyrkogårdar i hela Sverige.

2009-07-09 @ 20:18:18
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Tanten, Det är trevligt med drinkar, det känns lite lyxigt på något fånigt vis, kanske för att de fordrar en liten insats för att bli till. Det är inte bara att öppna och så är det färdigt!

2009-07-09 @ 20:19:18
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0