Elsa Andersson

Särbon och jag har delad vårdnad om en motorcykel, det har säkert framkommit förut här på bloggen? Vi har en del oregelbundet, återkommande måsten, varav Elsa Andersson är ett av dem.

Pingsten skulle komma med vackert väder och det har verkligen slagit in. Visserligen vaknade jag med härdsmälta i huvudet i morse, men det ordnade sig med en Treo och lite vila. Sen efter frukost, var det bara att hoppa i Jofamakläderna  och ge sig iväg.

Det var otroligt skönt väder, solen lyste och det var härligt varmt. Vi tog oss fram på div. småvägar och kom så småningom till Norberg där Elsa Anderssons konditori ligger - ett av våra återkommande måsten.



Tittar man lite extra på sliskdisken är det väl inte svårt att förstå att man vill dit?



Eftersom det hade gått en bra stund sen vi ätit frukost blev det varsin maffig räkmacka innan slisket. (Pris 65 kr/st).



Förresten var det bara jag som tog en liten "efterrätt", en ytterst liten toscasak i en ytterst liten form, men ack så GOD!

Till alla er som kommer i närheten av Norberg - ÅK HIT!
Här kommer lite bilder, utan kommentarer, från insidan av huset.










Det är en helt otrolig miljö där man sitter och fikar och man känner historiens vingslag när man går därinne.

På uteserveringen känner man också vingslag, men det är av tiggande fåglar som hoppas att klantiga gäster ska tappa, helst, stora bitar av det de köpt därinne hos "Elsa".

Jag misstänker att den här sitter på sin stolpe för att skrämma de små liven som tigger.



Jag kan intyga att det fungerade inte alls!

Fåglarna stör mig inte, däremot de ihärdiga getingarna som brukar uppvakta en flitigt. Idag lyste de dock med sin frånvaro, det tackar vi för!

Huset mittemot Elsas, där fanns tidigare en trevlig antikhandel, men i år var lokalen tom.



Ett annat måste, när vi ändå är i närheten, är Engelsberg som finns med på Världsarvslistan. Engelsberg var ett av de viktigaste järnbruken i världen och det var den här typen av järnbruk som gjorde att Sverige blev en av världens största järnproducenter då det begav sig. 

Längs vägen dit passerade vi en vägskylt som gav mig ett litet fniss. 



Jag steg av hojen och snöt mig, tyvärr skulle jag vilja säga, för mitt framför oss sprang en liten ekorrunge in i grönskan. Tänk om jag hade haft kameran i handen istället för en pappersnäsduk!

Nu är jag för trött för att fortsätta med Engelsberg, nyfikna läsare är välkomna åter imorgon, då kommer mera!
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Det är verkligen underbart att få skåda in i alla kondisdiskar som Ni frekventerar! Vilka fynd! Ni måste ha samlat såna på hög ett helt liv. Miljön var verkligen jättefin. Vi har nåt som heter Esters café efter E18 som liknar detta, med olika miljöer i olika rum.

2009-05-30 @ 23:23:32
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Det finns onekligen ett och annat guldkorn i våra minnes gömmor. Jag är helt övertygad om att jag kommer att redovisa fler här på bloggen om jag fortsätter att skriva.

Esters café ska jag komma ihåg, det låter intressant!

2009-05-31 @ 20:28:19
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Jag tror att jag varit i Norberg för sådär drygt 25 år sedan...

2009-05-31 @ 22:37:44
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Åk in och fika om du har vägarna förbi, annars har jag inte upptäckt något mer än Elsas som kan få mig till Norberg, möjligen närheten till Engelsberg.

2009-06-01 @ 09:17:30
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: anne

Norberg. Finns det massor med mysiga, roliga butiker där också?



Min fd chef svor trohet till en fantastisk klädaffär någonstans, men jag minns inte om det var Norberg eller Fagersta den låg i.

2009-06-01 @ 20:34:33
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Anne, Ärligt talat har jag ingen aning. Det är inte precis så att jag går runt i butiker när jag har full mc-utrustning på mig. Vid Elsas har jag bara sett den där Antikaffären som nu slagit igen. Jag vet inget alls om vad Norberg kan erbjuda en shoppare!

2009-06-01 @ 22:32:03
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0