Hotellhelg på Bjertorps slott 8 - 10 maj

Fredag 8 maj!

Så har vi då degraderats till de fattiga släktingarna från landet, som gynnar kooperationen och inte riktigt platsar i de fina salongerna.

Vi brukar åka och bo på hotell åtminstone en gång om året, bara för att göra något annat och koppla av. Då nyttjar vi alltid Coop-checken och vi har haft några riktiga höjdarhelger, bl a Blommenhof i Nyköping.

Nu hade vi tänkt oss att toppa med ett slott, närmare bestämt Bjertorps slott utanför Kvänum. Det ligger mitt i "böggda", dvs särbons favoritställe för tillfället, när han läser sina kära böcker av Dan Korn och vistas mentalt därnere i Västergötland så gott som hela tiden.

Vi åkte från Örebro vid 13-tiden. Det småregnade mest hela vägen, men vi tog det lugnt. Vi var in i Mariestad och fikade på ett trevligt ställe -  Lundstedts konditori - med mycket goda saker att välja på.

                  Sådana här rutor satt överst i vartenda fönster.



                Här är våra val, mitt var godast tyckte jag!



På slutet var det småvägar och det gillar vi. Vi satt och kollade efter "böggda" mest hela tiden, men vi får nog ge oss in på betydligt mindre vägar om vi ska hitta någon rest efter Olov i Ljungås eller Astrid i Röret.

                                Däremot kom vi fram till slottet.



Det var inte så slottslikt, men det kändes lite häftigt att vi skulle bo på något av alla de fina rummen, där inget är det andra likt och samtliga varsamt nyrenoverade.

Vägen in var pampig, med en lång allé, men skylten på grinden hade sett lite bättre dagar, än när vi anlände.




Vi parkerade och släpade med oss allt vi hade i bilen. Dörren var så stor och tung att jag fick lov att ställa ifrån mig väskan för att kunna öppna.




Det första som mötte oss var en uppstoppad, luggsliten björn, som stod och höll i en gästbok.

Vi letade oss till receptionen som var tom, men ganska snart kom en trevlig dam och tog emot oss.

                                        VAD HÄNDER?

Hon nästan kuttrar, talar vänligt till oss och är så trevlig och säger: Jaha, ni har en sån där Coop-check, få se nu........... ni ska bo i Jaktvillan.

Mina tankar surrar som den värsta bikupan. Vad då Jaktvillan, det namnet har jag inte stött på när jag läst om slottet på internet, vad är detta?
Jag får mål i mun och frågar. Jo, det är ett hus ute på gården och där har vi fått ett STORT, FINT rum och ack och oh vad fint det är och hur underbart vi ska få det därute.

Hon förklarar att hela slottet är fullt, men det är så otroligt, fantastiskt där vi ska bo osv osv osv. SUCK!

Vi tar emot vår nyckel, tar bilen från slottsparkeringen och åker ner till en gul tvåvånings träkåk som heter Jaktvillan.




Vi har fått en nyckel som passar till både ytterdörren och vårt rum, nummer 128 och visst var det helt okej, men vi hade faktiskt tänkt att bo på ett slott i två nätter.

Vi kollade runt, särbon tyckte att det var som vilket vandrarhem som helst, bortsett från vårt rum. Gemensamt kök där man kunde koka te och kaffe och även använda kylskåpet som stod där, för på rummet fanns inget.

På baksidan fanns "rökrutan" och där var det inte undanstädat på ett tag.

Varning till alla småbarnsföräldrar som har nyfikna barn med små plockande fingrar!


Fönstret ovanför ytterdörren i "vår" Jaktvilla, var inte heller så fräscht!



Vi hade blivit lovade att de skulle vänta med att ta bort sconsen mm som stod framme för alla gäster, så att vi skulle få lite välkomstfika.
När vi kom tillbaka till slottet, mötte hon oss och undrade om vi var nöjda, vilket jag förnekade. Jag förklarade att vi faktiskt hade förväntat oss att få en slottshelg, men se, det hade vi inte alls bokat och det måste vi förstå, att så billigt som vi bodde, var Jaktvillan vårt enda alternativ. De andra rummen lät sig hyras ut hur lätt som helst, utan Coop-checkar.

Jag talade om, att ingenstans kunde man läsa att sådana snyltare som vi (fast, jag uttryckte mig lite mer vårdat, jag var ju bevars på ett slott), skulle placeras i nån f.d. tjänstebostad som snofsats upp och då medgav hon att annonseringen var både dålig och felaktig.
Vi samtalade en stund och hon förstod att vi var besvikna och blev riktigt trevlig mot oss.

Raskt ordnade hon så att vi fick nybakta scones, när vi sen tog vår svenska variant på "Cream tea"", som inte saknade något mer än russinen i sconsen, kom hon ilande med en skål lemon curd till mig. Det hade undsluppit mig att jag nyss varit i England och njutit av ett par utsökta "cream teas".

Den lemoncurden var superb och det visade sig, att deras kock var engelsman och curdreceptet var hans mammas.
Jag lyckades sleva i mig hela skålen, det var inte alls svårt!



Nu bor vi i Jaktvillan, som har två hjorthorn nere i hallen - därav namnet antar jag. De har väl hängt dit dem för att kunna namnge det gamla trähuset. Rummet och sängarna är bra, badrummet riktigt fint, om än det saknar ventilation, men slottskänslan är ungefär 200 meter bort.



Så var det med det och med oss som förväntat oss att ligga innanför stenväggarna i natt och känna oss lite förmer än normalt, när vi kryper ner i våra sängar därhemma.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Skitt också! Jag menar att bli lurade så där på slottsboendet!! Och det värsta är ju att om man inte betalat något för att bo så går det väl inte att klaga heller med någon kraft. För den enda styrka man har som gäst är ju att vägra betala om man är missnöjd med något.



Fast nu blev det ju inte så pjåkigt ändå kanske, men hoppas att "slottsledningen" är medveten om vilken dålig publicitet hon får på Din blogg. Om Du lägger in ett inlägg med namnet i rubriken så kommer framtida gäster att se det direkt när de söker på Google. Berätta det för dem!

2009-05-12 @ 06:30:18
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag har redan länkat till Bjertorp, menar du att det syns? BRA!

Jag anser att vi hade betalat,för ingenstans fanns någon information om att det var skillnad på folk och folk och var man skulle bo. Jaktvillan finns inte ens med på deras hemsida.

2009-05-12 @ 10:06:57
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: anne

Nu har jag läst om er slottshelg, baklänges. Det låter som rena bluffen, ni kan väl inte behöva ta konsekvensen av deras dåliga marknadsföring!



Det ser ändå ut att ha varit väldigt mysiga dagar, gott fika och intressanta överraskningar i skogen!



Jag blev väldigt fikasugen nu...

2009-05-13 @ 08:18:09
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0