Fars dag

Min far brukade få en hjortrontårta av mig på fars dag, i alla fall de år jag var i närheten och kunde leverera den. När jag inte var det blev det skraplotter - en av hans stora passioner.
 
Kärestans far brukade också få skraplotter, även han var väldigt förtjust i den lilla stunden av spänning, när man kanske är miljonär, eller åtminstone får 10.000....... 100 kronor...... eller en ny lott.............. eller, äh, det blev inget!

Nu gällde det oss. Kärestans ätteläggar - två unga män som inte är dåliga på att äta, en med tillhörande flickvän och så vi två. 5 personer sammanlagt och han hade bestämt sig för att bjuda på smörgåstårta i år. Då slapp vi dessutom laga mat, för man blir riktigt mätt om det inte är för snålt tilltaget.



Senast jag köpte en hade de en kampanj på Smörgåsbutiken och jag fick en rabattkupong på 22%, att utnyttja om man köpte en 10- 12- eller 15-bitars. Kupongen var giltig till 30/11, så vi tog den nu för säkerhets skull och han slog på stort och beställde en 12-bitars till oss 5.
(Jag kan verkligen rekommendera Smörgåsbutikens goda sortiment)

Jag tycker alltid att man ska ha något sött efter, så jag bakade två äppelkakor, varav en skulle till frysen och den andra ätas till fikat efter.

När kärestan fick se den vi skulle ha sa han:



"De där äter sönerna upp direkt, vi kommer inte att få smaka. Det där är ju ingenting för dem, det kommer bara att sopa till så är den borta."
"Jaja, men ta båda två då", svarade jag, baka kan jag och roligt är det, så inte är det något trauma för min del.

Sagt och gjort, vi tog med båda äppelkakorna hem till honom.

Inte känner han sina barn så där till 100%, eller så har de legat av sig med åren.

Nog åt vi rejält, vi 5 som satt där runt bordet och bara hade ätit frukost innan. Ändå blev det smörgåstårta över så att han fick en rejäl matlåda, jag en lagom bit till lunch och han en lika stor till kvällsmat nästa dag.

Av äppelkaka nummer 1 återstod en 1/4 när vi alla var så mätta att vi stönade. Den lyckades vi pressa i oss senare på kvällen, när vi spelade kort.

Vad hände med den andra då? Jo, den vilar mycket riktigt i frysen, dock inte i min!
Smart drag!


Kommentarer
Postat av: Thalina

När jag ser smörgåstårtan vattnas det i munnen på mig.Jag brukar säga att jag är föräldralös och det är väl de flesta i min ålder.Så nu får det bli ett tänt ljus på fars dag.Ha det gott kram Thalina

2009-11-10 @ 17:24:46
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Suss

Thalina, Smörgåsbutiken gör onödigt goda skapelser måste jag säga. Jag tänder också ljus numera, livets gång, men nog saknar jag mina föräldrar. Ha det bra du också!

2009-11-11 @ 09:35:32
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: marma

Rolig liten historia. Undrar hur väl "kärestan" känner sina söner, fniss!



Kramar/marma

2009-11-11 @ 14:05:56
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: Suss

Marma, Jag tror han tror att han känner dem till 100%, det vill jag också tro när det gäller mina barn. Dock, när det gäller fikaintag o dyl, har jag mer koll, så är det bara. Nu är han i alla fall en äppelkaka rikare. Kram

2009-11-11 @ 17:21:07
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0