Snart kommer hon

Måste upprepa mig!

Snart kommer hon!!!!!!!

Jag har väntat nästan hela mitt liv, mycket längre än Emma som bara bott här hos mig i några år. Hon väntar i och för sig också på sin syster, men absolut inte lika mycket som jag.

Hon kan ju roa sig med att läsa medan hon väntar. Själv måste jag arbeta och göra en massa annat, medan hon lugnt kan försjunka i sin bok, utan bekymmer om morgondagen.

Nöjd och belåten och säkert ganska flegmatiskt inväntar hon sitt sällskap på pianot!





Jag dristade mig till att bjuda högt på en auktion på Tradera i fredags.

När vi var i Skara var jag in på en butik med bara keramik och porslin från förr, alla firmamärken, designers osv som kostar mer och mer för varje dag som går. Damen i den butiken påstod att jag skulle nog fått ge runt 4000 för min barndoms dröm om hon bara haft någon.

Jag pratar om Beata, nu måste jag tala om det!

     

Jag var under 12 när jag blev helt betagen i just henne. Jag vet att jag inte var äldre, för vi bodde fortfarande kvar nere i samhället och jag var 11 när vi flyttade ut på landet.
Mor sa mycket förståeligt att vi absolut inte hade råd att köpa en så dyr sak. Jag var helt förkrossad, för det var nog första gången jag sett något så fint, som jag verkligen åtrådde.

Det slutade med att jag gick till ett dike där jag upptäckt att det fanns finfin lera. Där satt jag och gjorde en egen "Lisa Larsson Beata" med sin tjocka stjärt och boken framför sig. Brännugn fanns naturligtvis ingen, men den fick torka och jag målade henne med vattenfärger. Hon fick blå- och vitrandig baddräkt som originalet, men vinrött hår.

Min mor blev imponerad och skaffade en spegel formad som en romb och där låg hon i många, många år. Hon blev kvar hemma när jag flyttade till egen lägenhet, men till slut gick hon ändå sönder och jag medgav att det var okej att kasta bort bitarna.

Hur som helst, jag hade bestämt ett högstapris och det la det budet när det var 1 minut kvar av auktionen och tänk, min dröm gick i uppfyllelse. Jag tog av reservbufferten, den som ska användas om det uppstår en kris som kostar.

SÅ, nu är den här krisen avvärjd och jag använde av just de pengar som jag satt undan för krislägen. Det kan inte bli mera rätt än så, eller hur?

Förresten, några 4000 var det aldrig tal om, inte ens hälften!

Kommentarer
Postat av: Christina

Du är inte intresserad av Amalia också?

Jag såg henne på Lauritz auktioner för ca. 1000:-

Kram/C

2009-11-07 @ 19:27:23
Postat av: Åsa

Vad härligt att hon äntligen kommer att få inta ditt piano :-) Har ju hört en del om dina önskningar.....

Kram på dig och fortsatt trevlig helg!

2009-11-07 @ 21:18:09
Postat av: Suss

Christina, min kära vän, jag ska genast ta mig en titt på Amalia. Fast jag tror ändå inte det, jag väljer nog hellre en tripp till Prag el dyl. Kram på dig själssyster!

2009-11-07 @ 23:03:14
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Åsa, Härligt för dig också att slippa höra mitt tjat när jag loggar in, du vet var, och ser att nu är det en Beata ute igen. Jag är jättesalig, men orolig för frakten!

Ses måndag, fortsatt trevlig helg. Kram!

2009-11-07 @ 23:04:34
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Morning! Jag idisslar nästan som en ko nu för tiden..fniss...men helgen har varit ganska bra faktiskt!



Förstår efter att ha läst ditt inlägg att du längtar nu! Hoppas hon kommer fram hel!

Kramen!

Ragnvi

2009-11-08 @ 06:20:08
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Inga M

Grattis till köpet,ett förmånligt sådan verkar det också vara!

Såna här speciella föremål tenderar ju att växla i popularitet utan att man egentligen begriper varför eller vad som driver priserna uppåt eller neråt. Ett tag var kopparbunkar jättedyra, nu är de nästan värdelösa, gamla spinnrockar var det också pris i en period men nu köper man dem för en spottstyver.



Lisa Larsson har ju kvaliteter som gör henne ständigt aktuell förstås. Hon är ingen av mina favoriter men helt ok.



Ler lite när jag läser om hur Du gjorde en Lisa Larsson av egen lera. Jag hade ju också några lerperioder i livet. Det var mest egen blålera från åkern. På kurserna fick man lära sig ringa och tumma och knåda och stå i. Jag önskade mig hett en drejskiva men det var för dyrt så jag testade min gamla skivspelare. Fast den var för svag minns jag. Ha ha, vilka idéer! Någon Lisa Larsson blev jag alltså inte, men jag kunde ju senare få utlopp för lerbehovet tillsammans med barn på jobbet.

2009-11-08 @ 10:22:09
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Ragnvi, Skönt med en bra helg, hoppas på flera!!!!! Tänk om hon är i kras när hon kommer min kära Beata, vad gör jag då? Tänker som min mormor förhoppningsvis, hon sa alltid när något gick sönder: "Det är inget människoliv." Jag försöker vara lika klok så ofta jag kan. Kram och skön måndag!

2009-11-08 @ 13:02:26
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Tack, jag är så nöjd över min kommande Beata.

Tror du det är försent att göra ny karriär - i den mån man kan tala om att vi gjort karriär i skolan? Keramiker, vore inte det något? Ha sin utkomst av det man själv åstadkommer. Jag bakar mest och det kan bli de mest fanatsifulla skapelser när det handlar om matbröd, men rik lär jag inte bli på det, bara mätt och nöjd!

2009-11-08 @ 13:04:52
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Såg en sån liggande tjej på blocket nyss, kollade aldrig på anonsen men jag tror man fick två st för 800:- varav den som ligger i läser :)

2009-11-12 @ 23:53:53
URL: http://candykills.blogg.se/
Postat av: Suss

Charlotta, Jag kollade också Blocket, det var 800 för den ena och "min" Beata kostade 1500 eller något sånt. Nu har jag ju redan köpt, men tack för tipset om att kolla på Blocket. Det hade jag inte tänkt på.

2009-11-13 @ 12:14:44
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0