Bättringsfärg till bilen och dess konsekvenser

Kärestan anlände på motorcykel vid 14-tiden och vi hade tänkt oss en skön eftermiddag på Trystorps Ekäng bland alla vitsippor. Förra årets underbara utflykt har vi båda i tacksamt minne bevarat. I år hade vi tänkt ta med fika och öka på njutningen lite till.Det blev inte som vi tänkt, han kom hit samtidigt som regnet. Dessutom sjönk temperaturen ganska rejält.

Jag hade ett "halvmåsteärende". Någon har slängt upp sin bildörr på min bakskärm, så all färg har skrapats bort, plåten kommit fram och fått lite rostfärgat angrepp. Jag skulle till Toyota och köpa färg.

De hade en förpackning kvar, det var två flaskor i en liten kartong, modell lite större än en vanlig nagellacksflaska. En med blåklintsblå färg och en med klarlack att dra på sedan man duttat dit färgen.

Den kostade 136 kronor.

För att inte chocka kärestan alltför mycket sa jag att den kostade 336 när han frågade. Han skrek förstås! Jag skyndade mig att säga att jag skämtade. Den kostade BARA 136. Ja, vad gör man inte för att hålla dem lugna?

Kärestan kom med ett annat förslag. På stan pågår europeisk marknad, vi där förra året och det var riktigt roligt. När det inte blev naturen fick det bli stan. Handla skulle vi inte, bara titta, roa oss lite.

Min hjärna var på topp, jag skulle ju köpa färgpatroner till skrivaren och Clas Olssons ligger precis bredvid torget där marknaden är, så jag tyckte det var en bra idé. 

Två flugor i en smäll!

Än en gång blev det inte som vi tänkt oss.

Det här kom vi hem med. Färgflaskorna fattas, de ligger i bilen.Chokladen kommer från en pralintillverkning/fabriksförsäljning i Lillån (Örebro) som jag fick se när vi susade förbi på väg till Toyota. Almida! Öppet några dagar i veckan, uppenbarligen i slutet med tanke på att det är fredag idag.

 

Första gången jag var där, men inte sista. Onödigt, lyxigt GOTT!!!!!

Kommentarer
Postat av: anne

Få se vad du tycker om boken sedan du läst den. Kanske läser jag klart den i morgon bitti, sent på kvällen är det inte tal om...Tänk om jag blir jättebesviken på slutet!?!?! :o

2010-04-23 @ 20:16:06
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Anne, Jag tror inte jag börjar ikväll. Jag sliter med "Jag förbannar tidens flod" av Per Petterson, han som skrev "Ut och stjäla hästar", som jag tyckte var suverän. Jag tycker inte det om den här, men jag vill gärna komma till slutet. Det kanske blir bra?

Återkommer om Ängeln, blir nyfiken när du skriver som du gör!

2010-04-23 @ 22:53:25
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inger

Ja fy vad dyrt med färgen.,..kul att du lurade honom.. lite taktiskt..hihi..Det lät ändå som en trevlig dag..Mysigt med vitsipporna..Men snart blir det varmt, hörde att solen kommer i morgon,, hoppas på det.Men du pralinerna såg himelskt goda ut..mmmmm.

Ha en mysig helg..kramen,

2010-04-23 @ 23:04:21
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Suss

Inger, Helt rätt, det blev en hel del trevligheter. Vitsippor kommer i nästa inlägg skulle jag tro.

Pralinerna var väldigt goda och är nästan slut! Kram!

2010-04-24 @ 15:09:22
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0