Sista Stockholmsbilderna

Nu skulle jag rensa lite bland bilder som blivit över och ser att jag missat att visa de sista bilderna från Stockholmsbesöket för 2 helger sedan.

Innan vi åkte till Cirkus för We Will Rock You var vi ute på en massa annat, bl a till mormors gata och uppe på Söders höjder. Katarinahissen lätt beslöjad, kan man säga.



Efter det for vi ut till Farsta Centrum, där ville E vara lite nostalgisk + handla nödvändigheter som t ex julklappar. Vi hade svår kaffe/teabstinens och stormade in på Kafé Voltaire. Hemsidan är lite ynklig, men fikat............ojojoj!

Inte förrän jag fick se citronmarängpajen kollade jag upp vilket café vi var på och såg jag att vi befann oss på Voltaires ställe. Allt är stort och mumsigt, sött, maffigt osv. Jag har en kokbok av Systrarna Voltaire, som andas samma inställning, den är jag är mycket förtjust i.



När jag köper citronmarängpaj på andra ställen är de 1/3 i bredd av den här och högst 2 cm höga. Min bit var nästan 1 dm hög. Tur jag inte tål vispgrädde så bra, hade jag tagit det också hade de fått bära ut mig på bår. MYCKET GOTT är min slutliga kommentar!

Utanför fönstret pågick torghandel, mest med blommor och E skulle ha kvistar med röda ploppar/bär på. Det hade hon köpt här förra året så nu gällde det att de fanns i år också.

Jag följde med ut och nu blev det krock i den traditionella delen av mitt huvud. Lika illa som att de säljer semlor före jul kändes det här!



Tulpaner "en masse", ska inte finnas före jul, möjligen en liten svindyr röd bukett.

In i huset igen, för nu skulle E köpa julklappar. Första fina butiken vi sprang på var även den "Systrarna Voltaires". Jag visste inte ens om att de hade butiker. Länk 1 är till bilderna från öppningsdagen, på deras facebooksida. Länk 2 till sidan.




Medan vi hade gått därinne bland lampor och neon, hade vintermörket fallit utanför fönstren. Vi drog mot Djurgården för att reka lite efter parkeringsplats till kvällen.

OOOOopps. Vi hamnde vid Rosendahls trädgård. Om det ändå hade varit sommar...... å andra sidan såg det ut som det var julmarknad, det lyste massor med lampor vid alla växthusen.




Fast, lite mörkt såg det ut, trots alla lampor. Vi upptäckte att de stängde 17.00 och vi kom dit 17.02. Här kan man snacka om punktlighet. Det blev till att stirra in genom rutorna på allt vi missat och sen gå mot bilen igen.

"Såg du äppeltavlan", frågade E.
"Neeej,", sa jag, "var då?"
"Inne i det första växthuset" svarade hon.

Raskt tillbaka med kameran i högsta hugg och då fick jag först syn på en riktigt fin och rejäl vattentunna utanför växthuset.



Sedan stod jag där med näsan mot glaset och stirrade på äppeltavlan à la Kivik. Då kom en dam, öppnade dörren och gick in. När hon kom ut dristade jag mig till att fråga om jag fick gå in och fotografera tavlan, trots att de höll på att packa ihop därinne. JO, visst gick det bra.




Nu känns det som jag skulle vilja åka till Kivik också något år och se den stora tavlan något år, för det måste vara en höjdarutflykt, även om det är lite långt dit.

Tittar du aldrig på någon länk, så måste jag uppmana dig att åtminstone titta på den här! Den är ABSOLUT sevärd och visst vill man gärna åka till Kivik efter att ha sett den?????

Det här är äppeltavlan 2010. Han är bra lik sig, Fritiof Nillson Piraten.



Bilden från nätet. "Yes box, Bombi" heter den.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Äppeltavlan var fin minsann! Jag brukar kolla på de här tavlorna när det är Kiviks marknad. På nätet eller via tidningar, för i Kivik har jag aldrig varit.



Hoppas att du inte är insnöad, här vräker det fortfarande ner.



Ha en fin andra advent!

Kram Ingrid

2010-12-03 @ 16:13:47
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: anne

Härligt, härligt!



Till Kiviks äppelmarknad var vi det år son 1 fyllde 12 (vi firade honom där). Vi bodde så härligt i Brantevik och gjorde den första bekantskapen med Sandhammaren.



Kiviks äppelmarknad var en härlig upplevelse (fast MASSOR med folk!



Sv. Inte vet jag om jag valde klokt vid julbordet eller om snapsen gjorde sitt, men inte ett pip från gallan bidde det!

2010-12-03 @ 18:03:05
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Kul med nya bilder. Jag var också i Stockholm idag men fick med mej skyddet för minnesplatsen i min laptop istället för kameraminnet.

2010-12-03 @ 19:46:56
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Ingrid, Jag är inte insnöad (än). När jag var tonåring hände det då och då, vi bodde på landet och det kunde yra in över hela vår uppfartsväg, men nu är det nog ingen större risk.

Äppeltavlan ska jag tala med kärestan om, hoppas vi kan åka dit någon gång. KRAM!

2010-12-03 @ 21:21:46
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Anne, du har alltså varit där och sett tavlan på riktigt. Lyckost!

Sv. Jag ska testa att snapsa, trots att jag inte gillar det. Tack för tipset.

2010-12-03 @ 21:22:42
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Jag blev lite paff att jag hade bilder kvar från helgen i Stockholm, men nu har jag visat allt.

2010-12-03 @ 21:23:23
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Tack för din goa kommentar hos mig.



Kul att se fotona härifrån Stockholm och kan tänka mig du hade trevliga dagar här.

Stockholm är en fin stad och det finns mycket att titta på och uppleva här.

och speciellt på sommaren...men det kan vara fint på vintern också.

Ha en fin andra Advents-helg

kram

2010-12-03 @ 21:55:39
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Härliga bilder och vad kul att du fick ta ett kort på äppeltavlan!

Kram

2010-12-03 @ 22:49:45
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: LambergsfruaLambergsfrua

Vilken trevlig resa ni gjorde till Stockholm :) Till Kivik för att beskåda äppeltavlan åkte vi med en bussresa för några år sen. Besökte även musteriet Dessutom pågick en liten marknad där vi det lilla torget vid hamnen - där äppeltavlan finns. Klart värt ett besök!

Varm kram!

2010-12-04 @ 14:30:32
URL: http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Postat av: Suss

Inger Maryissa, Stockholm är alltid Stockholm och tack vare att mormor bodde där har jag haft det som en del i mitt hjärta hela mitt liv. KRAM!

2010-12-04 @ 18:07:57
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Susanne P, Ibland måste man våga fråga, inte bara ta för givet att man inte får, bara för att tiden säger så. Kram!

2010-12-04 @ 18:08:48
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Lambergsfrua, Jag tror inte det blir svårt att övertyga kärestan om att vi ska åka till Kivik något år. När vi blir pensionärer kanske? Kram!

2010-12-04 @ 18:09:32
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

vilka bilder suss!

Äppeltavlan!

Godiset!

Katarinahissen i dis!



Jag bara flämtar!

2010-12-05 @ 11:38:49
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Äppeltavlan på Piraten har jag tagit på nätet. Tack ändå för beröm, jag tycker inte det är så märkvärdigt, men vet att det inte enbart beror på kameran. Nästa får bli en systemkamera. Roligt att ni hade det så bra i Umeå, men synd att du missade DUÅ!

2010-12-05 @ 12:31:51
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0