Amaryllisen och "mat"


Utlovade en bild på kärestans pampiga Amaryllis. Den måste skrivas med stort A, för den värd det.




När jag då ser den vad ser jag då? Inte de sex klockorna i alla fall, som var det jag ville visa.

"Bättre brödlös än rådlös", säger ordspråket. Det blev extra roligt, för jag blev varken rådlös eller brödlös, men det kommer vi snart till.

Jag tog en köksstol och utan rädsla för att göra en ny volt stegade jag upp på den och tog ett kort till, ur en helt annan vinkel och som visar det jag ville visa.



Det är första gången, såvitt jag minns, som jag ser en med 6 klockor. Nu hoppas jag att vi kan läsa oss till hur man behandlar löken, så att den får chansen att blomma nästa jul också och ända in i februari.

Jag hade inte ätit någon mat mer än frukost den här dagen, för jag åt den vid normal lunchtid.

Jag hade en bra bok som jag låg kvar i sängen på morgonen och läste ut, så när jag till slut kom ut ut duschen och skulle äta frukost var det redan lunchdags. Ibland kan det bli så när man inte måste till arbetet.

Boken var Sara Kadefors: "Borta bäst". Den var annorlunda och väldigt intressant.




Kärestan visste inget om mina matintag och mig störde det inte. Jag kan gott och väl klara mig utan lagad mat någon gång då och då. Sedan kom han med ett mycket "gott" förslag. Han tyckte vi skulle köpa semlor.

MMMMummmmmmmmssssss!!!!!!!




Det blev en av varje sort, dvs en traditionell och en där grädden och mandelmassan är ihopvispade och utspritsade på bullen.
Jag fick välja först och med tanke på min svårighet att äta grädde tog jag den traditionella. Då är det lätt att flå av grädden och bara äta den lilla mängd jag tål.



Vid förfrågan om jag ville ha varm mjölk eller te till valde jag varm mjölk - hetvägg. Då valde jag också att tala om att det fick bli min middag den dagen.
 
Jag får lite upp och ner vanor när jag vänder på dygnet och jag överlever utan större men, även om jag inte äter lagad mat varje dag.

Det var underbart gott, första semlan i år för min del. Jag njöt till 100%!

Brödlös blev jag alltså inte heller.

Kommentarer
Postat av: Margaretha

En sån fantastisk Amaryllis ( med stort A...hihi )

Jo det stämmer att Frankenstein är en Oriental...Påhittig liten problemlösare som öppnar dörrar och skåp ...suck... Gapig är han också.... fast ändå UNDERBAR !!!!!hehehe.... Skulle inte vilja vara utan honom !!!

Kram på dig

Margaretha

2010-02-03 @ 18:05:38
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Så sugen jag blev på semla nu!

2010-02-03 @ 18:44:42
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Suss

Margaretha, Lyckans ost som har en oriental. Jag älskar siameser och orientaler just pga deras smarthet. Min dotter har en siames och jag har haft tidigare i livet. Förhoppninsvis blir det något sånt när det blir dags för katt igen. Kram

2010-02-03 @ 20:01:09
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Junitjej, Jag håller med, nog skulle jag kunna äta en just nu och då har jag ändå ätit riktig mat idag.

2010-02-03 @ 20:01:40
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alltså semlor och Håwelimpa med mycket smör och kaviar på saknar jag med min diet. Och så wienerbröd och frasiga frallor med ost på. Skitt!

2010-02-03 @ 22:41:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Det förstår jag mycket väl! Wienerbröd kan jag klara mig utan, semlor också om jag måste, men helst inte. Frasfralla med ost - nej det skulle bli svårt. Just nu lider jag med dig när jag tänker på det. Glutenfri fralla....? Kan det bli med fras?

2010-02-03 @ 23:23:09
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: margit

Så vackra bilder! Både på Amaryllisen..från olika håll...ocg de härliga snöbilderna samt De GOA SEMLORNA...Fint!!

Fotvård...det är mycket skönt...att först få sitta i varmt vatten..mjuka upp och sedan dom behnadlar,"skär bort "gammalt hårt..."slipar"...smörjer...

Man får liksom "NYA FÖTTER"...Mjuka o goa!!

Önska dig som present vid tillfälle!!

Kram!!

2010-02-03 @ 23:25:01
URL: http://margitholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0