London Dag 6 - Del 2

Söndag 16 maj - del 2

När vi kom till Harrods delade vi på oss.




Jag ville visa kärestan livsmedelsavdelningarna och även toaletttillbehör, som t ex de exklusiva toasitsar jag mindes från mitt förra besök.




Maten var inga problem att hitta, där gick vi runt ett bra tag och beskådade en massa delikatesser, t ex en hel disk med rysk kaviar.



Annat gott från fiskdisken, ööhh ostron....... är det gott????




Nästa fundering, konserverad oxtunga, hur är det tro??? Ser dyrt ut!



Oliver fanns i stora bunkar och i varje låg en vacker sked i olivträ, att ta upp dem med.



På pralinavdelningen fanns en disk med chokladpumps, dem var det fotograferingsförbud på, men jag råkade sikta lite snett när jag skulle fotografera körsbärspralinerna (jag ljuger så bra.....)!



Tips:  Dricka champagne ur damens sko och sen äta upp den!



Vi åkte högst upp och arbetade oss neråt.



Passerade en svindyr samuraj, men vacker på rätt ställe. Hos mig passar den inte.



Lamporna går inte heller in i mitt möblemang.



Kärestan håller sin hand där för att man ska se hur stor lampan är.



När jag frågade efter "bathroom" såg damen alldeles bestört ut och undrade vad jag menade. Jo, jag menade ju attiraljer till badrum. Hon skickade iväg oss, men inte tusan kom vi till några toasitsar. Det fick vara. Vi fick titta på duschmössor istället. (Pryda England, som om en toasits skulle vara fel på Harrods).



Se den där rosa skapelsen med rosor! Vem vill ha?



Jag placerade kärestan i en skön stol, med tillåtelse från en vakt, att sitta där medan jag gick runt inne på musikavdelningen - pianon och flyglar.



Nja, inte den stolen, men den var söt som en liten pralin och fick komma med istället för bild på hans massagefåtölj där han sjönk ner.

Där stod en knallröd Elton John flygel. Samma kille som placerat kärestan i den sköna stolen, hade gett mig tillåtelse att provspela lite. Det lät BRA!




Jag testade några andra också, men bara försiktigt. En hade ett rött sammetsskydd över tangentraden, den kostade över £ 71.000!




Det var härligt, två av säljarna körde en pianoduell vid varsin flygel inför en presumtiv kund, förmodligen kines tyckte jag mig se. Med den musiken ringande i öronen hämtade jag kärestan och vi tog oss en titt på sovrumsavdelningen.


Där fanns allt från Hästens till riktigt smaklösa skapelser till dyra priser.





och en romantisk full med rosenknoppar på lakanen.



Minkkudde till sängen, den var så dyr att jag har förträngt det. Huva!



Jag gav upp det där med toasitsarna och gick på Harrods kundtoalett istället.



NEJ, jag testade ingen parfym därinne, det hade säkert kostat!

När vi var nästan nere igen sprang vi ihop med I-M och L. Vi bestämde oss för att ta tunnelbanan till hotellet, men stiga av stationen innan för att äta lite riktig mat innan det var dags för sista pärsen. Hade flygen börjat gå igen?

Längs vägen, en rolig detalj på ett byggplank.



I solens gass satt vi ute på "The Swan" och avnöjt en god måltid.

Alla hade valt olika rätter.
Jag hade vitlöksmörspäckad kyckling med krispigt skal, grillad tomat och (tyvärr) pommes frites - stora varianten.
Kärestan åt honungsrostad skinka med 2 lös springande (direkt översättning) ägg och de obligatoriska pommes fritesen, vad nu de heter i plural?
I-M åt Chili con carne och

L Fish&Chips



Ful tröja (enl. min smak), på en annan matgäst. Tur vi tycker olika.



Alla var väldigt mätta och nöjda när vi svalt ner det sista.

Innan vi kom fram till hotellet gick vi i n kyrkan på bortre hörnet, tror den hette St James någonting.



Vi "intog" kyrkan, I-M spelade sopranstämman på "En vänlig grönskas", jag sjöng alt och L sjöng bas. Kärestan sa att det lät mycket vackert och det får vi hoppas. Han var dock vår enda publik.

De vackra orgelpiporna.




Jag tände två ljus också innan vi gick därifrån.

Vi hämtade våra väskor. Det fanns inga uppgifter om att flyget ikväll var inställt = SKÖNT! Efter 13.00 hade flygtrafiken kommit igång igen, men vi såg inte särskilt mycket plan i luften. Något enstaka då och då.

Vi gjorde färdigt allt med hotellet och gick till Paddington. Tunnelbana till Victoria, därifrån åkte vi med vanliga tåget som vi löst biljett till tidigare. Det kostade totalt för oss 4 £ 24. Det är halva normalpriset. Är man 4 stycken får man åka för 2, alltså "Tag 4, betala för 2".

Det kostade oss £ 6 / person, istället för £ 15.60 som Gatwick Express kostade. Taxi till flyget hade kostat £ 75 ellle £ 80. Jag tjatar lite om vad saker och ting kostar, inte för jag är extremt snål, utan som tips till andra när man nu kommit på de lite billigare alternativen.

Det var rena sprintloppet till tåget. När vi frågade i informationen vilken perrong det stod på var det på nr 18 och 1 minut kvar till avgång.

Jag drog på i täten som Jesse Owens, blev väl inspirerad när jag såg honom på Madame Tussauds tidigare idag och tänk jag hann fram i tid och de andra spurtade efter. Jag tror vi sprang förbi 14 perronger innan vi var framme.
Kärestan var härsken som en gammal surmjölk, den mannen hatar att löpa efter bussar och tåg. Långsint är han dock inte, så redan innan Gatwick hade han tinat upp igen.

Prioriteringsskylt om det är ont om sittplatser på tåget.


Från stationen var det rulltrappan upp och en kort, LUGN spatsertur så var vi inne på flygplatsen. Här behövdes ingen hets, det gick bara inte. Det var folk överallt och köer och KÖER!!!

Vi hade tur, för just när vi kom öppnade de en kö till. Det var vid bagageincheckningen och det stod skyltat även "Passport" ovanför de 2 som betjänade dessa tusentals människor.

Jag tyckte det var lite konstigt att vi skulle stå där, vi hade ju bara handbagage, så jag gick och frågade en man några "luckor" bort, där det var stängt. Jodå, vi skulle stå där och visa våra pass.

Jag gick tillbaka och vi fortsatte att köa tills det var vår tur. Han tog emot våra pass och boardingcards, vi vägde våra laglydiga väskor, men när han smackade på en bagagetag på ena passet protesterade jag. "

"Vi har bara handbagage", sa jag
"Men kära du, varför står ni här då?" undrade den trevlige mannen.
Jag förklarade att jag frågat lite längre bort.
"Vem då", undrade han.
"Ukrainaren", svarade jag, för det var i Ukrainas lucka jag frågat.

OJ, vad han skrattade när han hörde svaret, han himlade med ögonen och skickade oss vidare till säkerhetskontrollen. Innan vi gick dit gick jag bort till de andra i andra kön och talade om att det räckte att L, som skulle checka in, köade.

Det var inte så noga att tömma fickorna eller ta av sig saker med metall. Jo, kärestan fick faktiskt ta av sig bältet, men inte klockan och den är inte liten. Däremot skulle alla tuber och vätskor som vanligt ligga i en stängd zippåse som vi skulle bära i handen. Tidigare har jag haft den påsen nerpackad i handbagaget.

Dessutom fick man bara ha 1 påse /person (nyhet för mig). Vi lydde alla uppmaningar och tog oss igenom spärrarna utan problem. De började sen!

Vårt plan som skulle gå 20.25 var försenat. Egentligen blev vi inte förvånade. Vi skulle åka 22.40 istället. En stund efter vi kommit for ett tidigare plan till Skavsta.



Vi gick och fikade, varsin god, grillad macka och kaffe/te. Där satt vi länge och på displayen blinkade antingen avgång 22.40 eller "Go to gate" 20.25. Så höll det på och tidsangivelserna sköts fram. Till slut var det ändå dags och 23.15 lyfte vi mot Sverige.

Ovanför Skavsta är vi nu 10 minuter innan landning. Det är 12 grader varmt och har gått jättebra.

Vi är väldigt trötta, men otroligt nöjda att vi är i Sverige.

Vi åkte hem i gryningen, då när alla djur är aktiva. Vi höll noggrann utkik medan L körde oss hemåt.

Här är resultatet

Rådjur            5
Hare               2
Grävling          1
Räv                2
Fladdermus     1
Uggla              1
Katt                6
Vildsvin           3

GPS:n, som jag kallade Berit vid det här laget, kom med en hel del udda vägförslag. Hon tystades och vi kom hem utan problem 2.30.

Det var den körresan! Mycket roligt och många upplevelser!

Kommentarer
Postat av: Christina

Kul att se höra om London. Jag tror jag åker dit på novemberlovet. Blev faktiskt lite sugen på stan igen.

En råga bara. Hade din klocka stannat? Var ni hemma 02.30? Hur fort körde L?

2010-05-31 @ 21:27:26
Postat av: anne

Är det bättre att resa till Gatwick än Stansted? Jag har aldrig funderat på det, har nu bokat till Stansted i juli/augusti månadsskiftet.

2010-05-31 @ 21:51:26
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Christina, Vi åkte från Skavsta någon gång efter 2 och var hemma ungefär 4.30. Det gick jättebra, trots alla djur.

London är London, jag ska dit med min nästansyster på novemberlovet.

2010-06-01 @ 09:45:55
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anne

Då ska jag ha det i åtanke till nästa gång, jag har inte ens tänkt Gatwick.



Har du, så här på rak arm, förslag på bra, centralt och billigt boende ( 2 vx, 3 tonåringar)? Jag har bokat hotell, off Hyde Park, och det blir nog OK, men inför en annan gång kanske.

2010-06-01 @ 10:11:40
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0