Första advent

Idag är det första advent. Eftersom jag skulle sjunga med kören idag, bjöd vi in barn och lite vänner till en 1-adventsprovsmakning av julens fröjder igår istället.

Medan jag varit hemma efter axeloperationen har jag teraperat mig med diverse bakning, så sa jag till kärestan för ett tag sen att vi väl kunde ha lite öppet hus för en mindre skara på eftermiddagen på lördagen. Han säger sällan nej, så det blev som jag hade tänkt.

Det var väldigt trevligt, ute var det snöyra, vi gjorde en gång av marshaller fram till ytterdörren och väl inne bjöd vi först på glögg. 

Glöggpanna har ingen av oss, men gott om andra kokkärl. Det gick bra med en oanvänd kaffepanna, en kastrull och en gryta.

 

Vi var tvungna att ha 3 olika kärl, en för alkoholfri glögg, en för röd och en för Blossas saffransglögg. Den blev av en omedveten (eller?) slump upphälld i den saffransgula kaffepannan.

Mandel hade jag skållat massor, det är väldigt gott, tycker fler än jag, eller hur dotter?

Utlovat var en provsmakning av julens fröjder, dit hör definitivt skinka.
"Köttbullarna" i den lilla skålen bara luras, det är lååååååååååååångt ifrån köttbullar, utan ostbollar rullade i krossad pepparkaka. Tre sorters ost knådas ihop och rullas till bollar, som rullas i pepparkakssmulor. Mycket gott!



Som sagt, bakat haver jag! Dessutom ståtar kaffebordet med grannens fina chokladtårta. Hon var förresten också med och fröjdade.  Har man världens bästa granne så ska hon absolut vara med på sånt här.



Några av gästerna, grannen är hon som sitter i den röda Emman.



Ett litet gottebord hann jag med att fixa också.



Det var ett väldigt lyckat genrep. Nu kan julen komma, jag är beredd!!!


Kommentarer
Postat av: Herta

Men väldans vad Du donat så här i början på alltihopa. Min rapport med bilder kommer snart. Har bara lagt in min nya rulltårta med saffranscreme än så länge.

Postat av: Inger

Vilken trevlig 1:a advent du har haft,,,och vilken aktivitet...jag blir helt matt av allt du fixat...

Ha en fortsatt fin advent.. och visst är det fint med levande ljus, men det gäller att vara försiktig som du uttalade....kramen,,

2010-11-28 @ 20:55:49
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Vad mysigt!!! Luktar absolut glögg ända hit, tycker jag!? :-D



Jo, det var garanterat spår efter vesslan som jag hade foto på i bloggen. Såg såna för ett par dagar sen också, och kunde inte begripa vad det var för djur som gjort dem. Men idag när vi såg vesslan, så föll poletten ner!



Hoppas dock att den inte fann dessa jaktmarker så goda, och att den prövar lyckan någon annan stans istället framöver. <:-)

2010-11-28 @ 21:08:21
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Mia

Så mysigt du har gjort.

2010-11-28 @ 21:09:30
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Ingrid

Vilken härlig advent ni firat och så mycket gott du har bjudit på!



Det var ingen dålig start på julfirandet. Själva brukar vi alltid gå ut och äta julbord på första advent tillsammans med sönerna och deras partners, men i år ligger äldsta sonen på sjukhus, så vi avvaktar lite och hoppas att han kommer hem så att vi kan göra det nästa söndag i stället.



Ha en fin ny vecka!

2010-11-28 @ 22:58:39
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Klart att Du genrepar till jul! Jag förmodar att frysen nu svämmar över av kakor o annat bakat. Glöggprovning är mysigt. ´Jag har varit på det en gång i livet och det är absolut inte fel, jag får ordna till nåt sånt längre fram. Dina ostbollar ska jag absolut göra. Varför tre sorters ost? Och vilka?

2010-11-29 @ 06:44:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Daniel

Oj så fint dukat & bjudet!!!

Kommer gärna nångång som gäst!;)

2010-11-29 @ 09:54:10
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Suss

Herta, MMMMMmmm vad det lät gott, jag har kollat in den på din blogg och tror att jag nog MÅSTE baka en sån också. Jag har inte 7 sorters kakor än...hahaha!

2010-11-29 @ 14:57:22
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inger, Det var väldigt trevligt och den där gången av marshaller utanför, som jag tyvärr inte fotograferade, fick flera förbipasserande att stanna upp och titta. Eld är som den är, farlig och lockande. Kram!

2010-11-29 @ 14:58:37
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

AnnaKK, Kanske luktar glöggen ända till dig, det luktade i alla fall utanför dörren påstod flera av dem som kom.

Vessla måste vara ovanligt att ha utanför huset?

2010-11-29 @ 14:59:35
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Mia, Det var verkligen mysigt och alla ljus och allt det röda som hör till julen förstärkte naturligtvis det varma intrycket.

2010-11-29 @ 15:00:10
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ingrid, Vi fick en fin eftermiddag och jag känner mig nöjd att en hel del redan är fixat inför julen. Lite till kommer jag att baka och naturligtvis göra mer mat, men det är skönt att en del redan är på plats. Hoppas sonen kryar på sig! Kram!

2010-11-29 @ 15:01:26
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Det är suveränt med genrep, då vet man lite bättre när det är premiärdags. Jag skickar receptet på ostbollarna. Det är 3 sorters ost för det stod så i receptet. Ädelost, Cheddar och Philadelphia i olika mängd. Laktos????? Massor antar jag?

2010-11-29 @ 15:02:47
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Daniel, Du hade nog rymts hos oss du också. Här är det alltid öppet hus för dem som kommer förbi!

2010-11-29 @ 15:03:29
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0