O Helga Natt

I god tid var vi på Stortorget igår kväll, tillsammans med 24.998 andra personer, för att vi var 25.000 som stod där, uttalades helt säkert flera gånger.



I år var det äntligen en professionell konfecier som stod på scenen, Örebros egen Peter Flack och han kan, vilket vi var så tacksamma över. Förra året med Ernst var som en mycket dålig fars, det räcker inte med att vara barfotamysig i detta sammanhang.

Jenny Wåhlander var också med i år och hon gav det hela en humoristisk inramning. De är ett bra radarpar och hon och Peter Flack och gjorde en urrolig tolkning av "Tänd ett ljus".

Så här såg scenen ut igår innan det hade börjat. Lite skillnad om man jämför med den jag visade från i fredags.



Efter dessa två bilder, ber jag om ursäkt för de riktigt usla dito som följer. Det var nästan omöjligt att ens få fram kameran, sedan bidrog trängseln och mörkret med resten, för i princip varenda en är högst undermålig. Jag lägger dock ingen prestige i det, jag visar dem ändå.

Innan julkonserten gick igång var det lucköppning i Rådhusets kalender.




Peter Flack, han är sällan så här luddigt, suddig. Han var jättebra igår!



Kören sjöng så att jag rös varje gång de tog ton. Det var Risbergska skolans vokalensemble och delar av Kammarkören.

Ibland var det dansare i fina dräkter som  virvlade runt där framme....



..... ibland en hoper små tomtar



Kvällens yngsta stjärna hette Elise Nestor, hon var helt otrolig och framförde "Jag såg mamma kyssa tomten" utan tillstymmelse till nervositet eller felsjungning. Jag skulle gissa att hon är i mellanstadieålder.



Övriga artister var årets lokalartist Olivia Thörn som sjöng "This Christmas" den hade jag inte hört förut. De s.k. kändisar som deltog var Shirley Clamp och Di Leva. Av dem föredrar jag helt klart Di Leva. Båda sjöng sololåtar och även en duett. Di Leva framförde sin nya singel och meddelade, att alla intäkter från den skulle gå till de hemlösa.

Han svepte in i sin fina, lila festkaftan och sjöng väldigt bra.




OBS: Han är inte flintis, det vet väl alla? Det blev något slags ljusfenomen. Jag gilllar ändå den bilden, träden är spökaktigt blå i bakgrunden och han sälv ser alldeles varm ut. Färgerna blev jätteläckra tillsammans.



Det var ömsom allsång, ömsom konsert från scenen, men kvällens absoluta höjdpunkt för min del - och säkert många andras också - var när Las Cleveman som avslutning sjöng "O Helga Natt." Då var jag helt tillfreds med alltihopa.



Nu kan julen komma, nu har jag hört sången som är ett måste varje år!

Du kan själv se konserten på TV, den sänds på julafton!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så trevligt det låter!

Kunde inte SVT göra en inspelning av ett sånt här evenmang, eller sända det live, tänk så roligt det vore om resten av Sverige fick se det.



Kram Ingrid

2011-12-05 @ 18:49:17
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Suss

Ingrid, Den kommer på TV, det skrev jag längst ner i inlägget. Du måste ha missat det! Kram

2011-12-06 @ 16:59:49
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Den ska jag försöka se på julaftonen.Jag längtar varje år efter julkonserter men det brukar bara bli midnattsmässan på julaftonen.

Fina bilder hade Du gjort.

2011-12-06 @ 19:19:30
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Vad jag ser fram mot detta Tv-program.

2011-12-06 @ 19:27:06
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0