Nyårsafton

Vi firade in det nya året tillsammans med våra goda vänner som bor nära slottet där det stora fyrverkeriet går av stapeln vid 12-slaget.

Järntorget har byggts om ända sedan i somras och nu är det snart färdigt. Alla parkeringsplatser har tagits bort och på sommaren ska det vara uteservering och en stor fontän mitt på större delen av torget. Vintertid spolas det så det blir skridskois. Igår var första dagen med riktig is.



Den lilla flerfärgade kuren till höger i bilden är den nya pissoaren. Eller kanske man inte uttrycker sig så vulgärt numera? När jag var barn hette det pissoar, för det är precis vad det är.

Den är fin tycker jag, utsidan är av plåt och han som designat har använt sig av färgen på bilplåt genom tiderna. Jag vet inte om det är tänkt att man ska känna sig som hemma i sin gamla bil när man blir kissnödig? Jag har då aldrig använt bilen till toalett. Strunt samma, jag tycker den är jättehäftig och en riktig färgklick.



Ärligt talat tänker jag mer på en kakburk än på en pissoar när jag ser den.

Tillbaka in från balkongen!

Vi bjöds på en fantastisk trerättersmiddag vid ett vackert dukat bord.

Förrätten: Paté med cumberlandsås, vackert snittade cornicorns, syltlök, små tomater och rostat bröd.



Varmrätten överväldigade mig så att jag totalt glömde bort både kameran och Leontina. Hon som gärna vill dokumentera i både text och bild. Nu får det räcka med text p g a försumlighet......:-). Jag skyller dock på den underbara tallrik som ställdes framför mig och innehöll detta:

Hjortstek med en otrolig murkelsås, klyftpotatis och broccoli och som smakbrytning passionsfrukt.
Jag tackar mig själv för att jag strävat så länge med att lära mig uppskatta denna nyttiga grönsak - broccoli. Jag har övat på att äta 1 - 2 buketter varje gång vi fått den på jobbet och i dagens läge tycker jag det smakar riktigt gott. Det passade dessutom utmärkt till den förträffliga maten. Murkelsåsen är svår att beskriva, den måste upplevas!

Sedan tog vi en liten paus, I tände en brasa och vi satt och laddade en stund för att klara desserten.



En öppen spis hade jag gärna haft, vad skönt det är - och hemtrevligt!

Jag som skulle kunna ha guldmedalj i slisk - och smarrighetsätning fick mitt lystmäte när desserten kom på bordet. Den mest krämiga, mjuka, runda, perfekta chokladmoussé jag ätit. Jag njöt den väldigt långsamt för att den helst aldrig skulle ta slut.



Den tog slut till slut!
Allting har en ände, blott korven den har två, sa alltid Helmer i bokis.

Den här bilden är också Järntorget, men nu är isen full av folk som väntar på fyrverkeriet.



Slottet är en otrolig "fondvägg" sådana här gånger, väldigt vackert.



Den som har testat att fotografera fyrverkeri med en vanlig Svenssonkamera vet hur svårt det kan vara. Jag lägger ut några av mina bilder här under, helt utan kommentarer. Det blev som det blev. Verkligheten var helt otrolig. Första parkett är bättre än motorvägsbron!











Till sist det pampiga slutet.



Hem tog vi oss med samma buss som cirka 10 i vår ålder och 100 tjutande, firande, skrattande, skrålande, glada ungdomar på väg till nästa fest. Busschauffören packade helt olagligt in alla som stod på busshållplatsen och frös. Det var så trångt att samtliga stod stadigt, trots att en del inte alls var det.

Vi var med nästan till ändhållplatsen och allt gick bara fint.

God fortsättning på 2011! Måtte det bli vår snart, önskar Antivinterleontina.



Kommentarer
Postat av: anne

Mmmm. En härlig nyårsafton på alla vis! Chokladmoussen kändes NÄSTAN i min mun när du beskrev den och broccoli ÄR gott. Fast inte tillsammans med chokladmousse förstås..



2011-01-01 @ 19:28:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Britten sa

o så gott det lät....Gott nytt år föresten

2011-01-01 @ 19:50:15
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Herta

Som mamma till en student i Örebro( som dock inte befann sig i studiestaden denna helg) känns det bra med bvusschaufförer som känner ansvar så att alla får vara med eller kanske mera "kommer med" hem dvs att alla kommer med. Och bilderna vi kan tänka oss hur det ser ut in real life.

2011-01-01 @ 20:07:01
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Per Rektum

Öhh... Kan man inte göra tvåan också i plåtlådan? Då är ju bekvämlighetsinrättning inte en urionoar utan ett kabinett, med lite finare ord.

2011-01-02 @ 11:11:26
Postat av: Selma

Håller med Anne, broccoli och chokladmousse är smaskens även om man kanske inte vill ha det tillsammans.

2011-01-02 @ 13:25:30
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Mia

Du verkar ha en riktigt härlig och smakrik nyårsafton. Vilken tur för de ostadiga att de färdades stadigt... :-)



God fortsättning till dig!

2011-01-02 @ 19:15:43
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Vilka fina bilder av fyrverkeriet! Ni hade verkligen första parkett! Tänk att Järntorget har blvivit så fint nu, med skridskois och allt. Kan tänka mig att Örebroarna är stolta över sin stad.



Eran nyårssupé gick inte av för hackor. Kål som grönsak har jag också börjat uppskatta allt mer, kanske något man måste vänja sig vid, som Du skriver.

2011-01-03 @ 02:48:36
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0