Resultatet av nyordningen

Jag har förnyat och fräschat upp i badrummet. Den gamla duschkabinen ligger numera på Mellringe. Inte det gamla mentalsjukhuset, utan på återvinningsstationen en bit längre ut från stan.

Vad man kan tänkas återvinna på det gamla belätet (fortfarande duschkabinen jag talar om) har jag svårt att tänka ut. Äckelfaktorn var rekordhög när man fick isär den och såg vad som dväljdes i skarvarna.

HUVA! WÄK! SPY OCH KAST OP! SNUSKIGT! BLÄ!

Jag nästan skämdes, trots att jag vet att jag skurat den med starka medel minst en gång i månaden och verkligen försökt komma åt överallt.

Komma åt, hade jag dock inte lyckats med, det fick jag se igår.

Nu är den i alla fall väck och istället står där två glasdörrar i hörnet. Sedan får man som förr, duscha mot väggen som är lätt att torka av och även golvet kan hållas dammfritt.



Det var verklingen inte smärtfritt innan allt var på plats, idag har vi rejält ont i ryggen båda två och kärestan även i knäna. Han kröp omkring ganska länge därinne, innan lister och annat var på plats. När allt var färdigt var det dags att lägga silikon i alla skarvar och sedan fick vi byta badrum, det är tur att jag har två.

Silikon luktar nämligen riktigt illa, det var en nyhet för mig.

Efter att jag städat upp efter installationen gjorde jag en snabb helhetsöverblick. Man ser med andra ögon när man ändrat något. Det är gott om katter därinne + lite annat.





En spindel



- och en ängel



Hoppas de också ska trivas lika bra som jag med nyordningen!

Kommentarer
Postat av: Gun

Kul att få lite nytt och fräscht i badrummet. Katterna är så söta och kommer säkert trivas jättebra där inne nu.:)



Sv: Vi har också pratat om vilken tur det är att det finns mobiler och internet nuförtiden. Det blir så mycket enklare att hålla kontakten.

2011-01-23 @ 20:17:41
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: anne

Fräscht!!!

2011-01-23 @ 21:57:34
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nya wvs-anläggningar är ju alltid kul! Bara att gratulera Ert grannlaga arbete.

2011-01-23 @ 21:58:47
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Det är lite lustigt det där med associationer på ortsnamn. På många sätt blir det tydligt när Du skriver om det; visst tänker vi genast på mentalsjukhuset när det står Mellringe och på något liknande fast värre när vi hör ordet Vadstena och Kvarntorp är för evigt förknippat med stank. Fördomar, bara fördomar! Sen får jag gratulera till nytt duscharrangemang! Sånt är trevligt när det väl är på plats.

2011-01-23 @ 22:29:40
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gun

Sv: En drömtydare som var med på Efter tio på fyran för ett tag sedan. Jag tycker också det bara är jobbigt, och mår ännu sämre av alla mardrömmar..

2011-01-23 @ 23:34:07
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Morning! Såå härligt med nytt i badrummet! Du skulle se min duschkabin...yeak!

Undras om det var du som frågade om mina ranunklar...hur som haver; dom köpte jag en dag i förra veckan.

Kramen!

Ragnvi

2011-01-24 @ 04:22:44
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Oj, vad fräsch och fint ni fått det!

Jag vill också byta ut våra duschväggar...de har X antal år på nacken och jag kan bara tänka mej hur duschkabinen såg ut i alla skarvar...

kram & god morgon!

2011-01-24 @ 07:56:03
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: AnnaKK

Nu har det gått några år sen vi fick sluta använda duschen på toa... Det verkade vara början till en fuktskada vid golvbrunnen, och förövrigt var det väl på tiden att byta både golvmatta och våtrumstapet. Så för att kunna duscha och så där medans den tänkta renoveringen pågick, införskaffade vi oss en duschkabin som ställdes nere i tvättstugan. Där står den kvar, och där duschar vi alltjämt! För inte har det blivit någon toarenovering - vi har inte ens kunnat enas om vi ska ha det som nu, med matta och tapet, eller om vi ska satsa på helkaklat istället! Och innan vi har bestämt vilken eller vilka färger vi ska ha... Ja, du milde!!! Det blir nog till att fortsätta duscha i tvättstugan under långerliga tider ännu. :-D Och eftersom vi lägger av oss glasögonen innan vi går in i kabinen, så ser vi inte hur snuskig den förmodligen är!? ;-)



Men nån gång hoppas jag förstås att jag får en lika fin toa som du har. :-)



Trevlig måndag på dej!

2011-01-24 @ 08:12:40
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Britten

va fint det blev...och joo visst förundras man över var allt kommer ifrån när man städar....jag skurade en lägenhet dit min systerdotter ska flytta igår och hjälp säger jag..den spisen var inte att leka med hu hu hu men så skönt när det är rent och fint sen...När det går mot ljusrae tider vill man in med fräscht så är det..Ser att du ska ut och kryssa...en tur med cinderella i god väns sällskap ..skönt

2011-01-24 @ 09:30:22
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Dottern

Vad bra det blev =)

2011-01-24 @ 11:19:46
Postat av: Mia

Så fint. Kök och badrum är utrymmen som är härligt att ha i trim. Tror nog att katter, spindlar och änglarna trivs bra där tillsammans med husets mänskliga varelser.

2011-01-29 @ 10:44:31
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0