Pelarhelgonen

Förra  veckan fick jag ett tidigt ryck, andra år brukar jag hålla på länge och mobilisera, tänka, planera, fundera, förbereda och dra ut på tiden i största allmänhet. Det handlar förstås om att ge pellorna ny jord, fräscha krukor och ny livslust inför våren  -  om den nu behagar visa sig snart.

Jag hade dessutom en strategi, mitt hem var sorgligt försummat å städningens vägnar. Jag klarar av när det är tussar på golvet och grus i hallen, men jag var rejält TRÖTT och det tillståndet varade i över 2 veckor. Under tiden upptäckte jag att man kunde bo kvar ändå, bara badrum, toaletter och säng var rena och så trött var jag inte att jag inte orkat med den delen.

Då, förra veckan alltså, var det sportlov och jag hade ett par dagar utan något speciellt på programmet (utlandsresan tog ju ett par dygn i anspråk). Alltså, dags för storstädning och pellavård.

Strategin var följande: Städa hela övervåningen grundligt, damma (hatar den delen), rensa bort onödiga kvitton och papper, torka hyllor, fönsterbräden, sängbord mm mm, dammsuga och torka golv.

Sedan ner till köket och plantera om pellorna, efter det samma städmanöver på nedervåningen när jag jordat ner hela golvet, som jag vet det blir. Jättesmart tyckte jag att jag var, för det fungerade precis som jag tänkt, ända tills jorden tog slut och jag var långt ifrån färdig.

Köksfönstret avklarat, där står de minsta.



Sovrummet också färdigt, där huserar storleken större än dessa + att fönstret är dubbelt så stort.

Dagsläget, så här en vecka senare:

* 25 blev omplanterade som planerat.

* Ingen mer jord har blivt hemköpt, för tid eller minne har saknats.

* Kvar i de andra rummen står 21 pelarhelgon och väntar på en ny vår, med gammal torr, utsugen jord runt fötterna/rötterna.

* SUMMA 46!




                 

                

Hur kan jag ha 46 pelargoner förutom alla andra växter jag har? När jag dessutom bara har fönster åt två håll, jag bor i radhus!

Är jag normal?

Kommentarer
Postat av: Ingrid

46 pellisar!

Det var inte dåligt. Jag har inte hälften så många ens och inte är de omplanterade heller, men jag har börjat vattna upp dem så att jag ser vilka som är värda att få lite ny jord.



Ha det så gott i ditt nystädade hem!

Kram Ingrid

2011-03-02 @ 22:22:14
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Suss

Ingrid, Dåligt är det inte, men inte är det riktigt klokt heller. Jag har svårt att inte ta vara på det som blir när jag klipper ner dem och då blir det lätt för många pellor. Kram!

2011-03-02 @ 23:01:23
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag är djupt schamponerad. Jag har inte ens idats vattna mina blommor.

2011-03-03 @ 16:00:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Ja.



Det finns en förklaring till att mina är döda.



Stendöda.

2011-03-03 @ 20:24:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: christina

HA,ha. Snart 47. Jag driver ett skott till dig. Själv har jag nu 10 st. Har blivit smittad av...ja vem?

Trevlig helg.

Ps. Saknar dig på kören.

2011-03-04 @ 17:06:10
Postat av: Inga Magnusson

Jag är imponerad över Din hand med växter; ett modersarv förstår jag. Hos M så blommade allting frodigt, både ute och inne.



Pelargonior har jag försökt några gånger men det faller alltid på vattenbrist förr eller senare. När de annonserar törst så är de liksom redan döda. Hos mig överlever endast de blommor som i god tid före sin bortgång talar om att de behöver vatten genom att hänga ordentligt, sen piggna till igen efter vattning

2011-03-08 @ 05:57:16
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0