Årspremiär

Redan förra helgen hade vi årspremiär på färsk potatis och sill, jag har bara inte hunnit med att skriva om det goda som vi åt till söndagmiddag för 1 vecka sedan.

Jag såg skylten om färsk svensk potatis och köpte 16 stycken, det fick räcka, för de kostade 45 kronor kilot. När jag nämnde det för kärestan såg han alldeles salig ut och sa: "Tomatsill". Jag kontrade med "Matjesill". Ingen av oss är sillmänniskor, han äter bara tomatsill och jag äter bara matjesill.

Så fick det bli.

Potatisen ska så klart koka ihop med dill, det är vi överens om, men olika tillbehör ska vi ha också. Han ska ha tunn vispgrädde och gräslök, jag ska ha gräddfil, gräslök och gärna ett hårdkokt ägg mitt i.



Fast allra först måste jag äta en eller två potatisar i små bitar, med kallt smör. Det är så njutbart att det drar ihop sig i gommen nu när jag skriver om det.

Som om det redan var midsommar hade jag också köpt årets första jordgubbar. De var holländska och smakade hur bra som helst. Upp och ner är världen tycker jag, barn till jordgubbsodlare på 60-talet. Då åt man jordgubbar i mängder, mitt på sommaren och sen var det djupfrysta som gällde och de var inte ett dugg goda.



Grädden gick åt till sillen, det fick bli vaniljvisp, ett mycket gott alternativ.



Nästan dränkta och hur ljuvligt gott som helst! Välkommen tillbaka sommaren!

Kommentarer
Postat av: Inger

Ja gud vad härligt med sill och färskpotatis gräslök och gräddfil,,jag föredrar oxå matjessillen..mmm sedan svenska jordgubbar..mmmmm säger bara såå gott..

Väntar nu på den egna färskpotatisen..den har kommit upp..ja blasten, fniss...kramen..

2011-05-29 @ 17:28:35
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Inga M

Du har precis samma sorts dessertskålar som jag har!Jag gillar ju inte sill men allt det andra.



När det gäller fästinghalsband på hundar så stämmer det att de är giftiga. Vi tvekade in i det längsta att börja använda dem, men gör det nu sedan tre år tillbaka. Vi gjorde det när en veterinär på vår fråga svarade att det är inte särskilt hälsosamt för en hund att få en mängd fästingar heller och av två onda ting så väljer vi det vi tror är minst ont = halsbanden.

2011-05-29 @ 22:10:58
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag känner snålvattnet rinna till.

2011-05-30 @ 09:09:32
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Suss

Inger, Det är något visst med de första gångerna man äter säsongsmat om du förstår vad jag menar. Surströmming och kräftor är ett annat alternativ. Kram!

2011-05-30 @ 17:34:54
URL: http://leonting.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Är vi samma årgång eller? Man samlade väl på Ittala på den s.k. "vår tid"? Tack, jag ska informera dotter och måg om halsbandens vara eller icke vara.

2011-05-30 @ 17:35:55
URL: http://leonting.blogg.se/
Postat av: Suss

Selma, Jag förstår dig, jag kände det bara jag såg den färska potatisen i grönsaksdisken!

2011-05-30 @ 17:36:24
URL: http://leonting.blogg.se/
Postat av: ansepanse

åh vad gott

kram

2011-05-30 @ 23:29:17
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Jenny

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2011-07-12 @ 12:37:45
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: Suss

Jenny, Jag brukar säga att det är bra varje gång man lär sig något nytt, helst varje dag. Fast jag förstår inte riktigt vad du syftar på!

2011-07-12 @ 18:51:59
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0