Äppelpaj

Jag längtade efter äppelpaj i söndags, men fick tillfällig minnesförlust, så det blev lite halvimproviserat - och VÄLDIGT gott!

Jag gjorde en vanlig pajdeg, men tillsatte ytterst lite socker. För ovanlighetens skull förgräddade jag skalet, men sparade ungefär hälften av degen.

Sedan skalade jag 3-4 äpplen, gjorde klyftor som jag skivade och så blandade jag strösocker och mycket kanel i en plastpåse, tjofsade ner alla äppelbitar i påsen och skakade om tills alla hade fått socker/kanel på sig.

Ner i pajskalet med äppelbitarna, så pluttade jag ut småbitar av degen på äpplena och rev mandelmassa över med den grova rivsidan. Överst strödde jag massor med pistaschnötter - eller om det heter pistaschmandel? Osaltade förstås, men det hade säkert blivit gott med den lilla saltbrytningen också.

Gräddade och hade iskall vaniljvisp till



Vi åt så vi knappt kunde gå och innan vi började hade vi redan nästan fyllt magarna med rödspätta och diverse goda tillbehör.

Det kallar jag en furstlig söndagmiddag!

Kommentarer
Postat av: Inga

Den pajen såg väldigt "smarrig" ut!

Kram Inga

2011-11-08 @ 17:45:31
URL: http://gittanspysselsida.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Hejsan!

Tack för receptet. Det låter som något att göra till Fars dag, för far är en riktig gottegris.



Kram Ingrid

2011-11-08 @ 19:32:53
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Ragnvi

Fresterska! Jag får inte äta idag....

Jag vet vad det är för växt du menar...men just nu är jag för nervös för att komma på namnet! Ser ut som nåt älggräs tycker jag...

Ha, ha, ha....den lilla som tuppade av mitt i påklädningen! Känner igen det där!

Kramen!

Ragnvi



PS. Vad spännande med valparna!

2011-11-09 @ 06:39:48
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Du som lagar mycket god mat och bakar smarriga saker, kan inte Du samla sånt i en egen kategori här på bloggen, så det går att kolla in här som i en receptbok? Det där låter som något jag skulle vilja pröva.

2011-11-09 @ 07:33:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Zarah

så gott det låter! Jag har testat dina recept förr och tror att den här äppelpajen kommer att stå på mitt bord när mina ungdomar kommer i helgen!

2011-11-09 @ 10:25:59
URL: http://verandan.svenskablogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Den pajen blev väldigt smarrig, jag lovar! Kram

2011-11-09 @ 17:06:18
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ingrid, Din käre man är väl som de flesta andras - en riktig "sockerråtta", fast det är inte alltid de vill erkänna att det är så! Lycka till! Kram

2011-11-09 @ 17:11:18
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ragnvi, Var glad att du kan spara dig till en annan dag, då har alla andra som läst receptet redan ätit upp sin paj!

De små skruttarna har en förmåga att somna ovaggade då det inte behövs, eller hur? Kram!

2011-11-09 @ 17:12:07
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Du får lära mig hur jag gör en receptbok på bloggen, det låter roligt tycker jag. Kan vi ha en tillsammans, du gör också väldigt mycket gott?

2011-11-09 @ 17:12:48
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Zarah, Jag tror du kommer att ha en tom pajform på bordet när undomarna har åkt, så god blev den. Ha det bra, skönt att du är hemma igen!

2011-11-09 @ 17:13:25
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Tack för receptet!

Jag gjorde pajen igår som efterrätt på Farsdagslunchen och den blev en succé.



Nu ska jag lägga in den i min receptsamling. Jag hoppas att det är ok?



Kram Ingrid

2011-11-14 @ 16:14:51
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0