Förra helgen

LONDON!

Det var där jag var, när jag inte var här. Så var det med det.

På väg upp i luften.



Söstra mi - A och jag var där förra hösten den här tiden och nu ville vi ha en favorit i repris. Det är så klart julen det handlar om. Söstras favorittidning "Country Living" har en stor Christmas Fair i flera dagar och där hamnade vi ju av en ren slump förra året. I år var det besöket i högsta grad planerat.



Vi bodde på det fashionabla Hotel Russell, byggt 1898 som ett av de 3 första som byggdes just för att vara hotell.

Vår tunnelbanestation - Russell Square



Det var bara WOW, för verkligheten överskred bilderna rejält den här gången. Vårt förstahandsval var Mermaid Suite Hotel, efter att ha läst om det hos Anne som testat stället. Det var dock fullbokat när jag hittade det medan jag satt och letade hotell.
Sedan dök Russell upp och i den bokningen ingick en gåvocheck på £ 20 som gällde på Harrods. Efter ett snabbt samtal med söta syster, bokade jag och tur hade vi, för det var sista rummet som sponsrades av Harrods med checken.

Naturligtvis lockar de kunder på det viset, men till Harrods måste vi ändå för att köpa choklad, så varför inte få lite fickpengar in i rumspriset? 
 


Tillbaka till Hotell Russell!

Hotellet exteriör







Några interiörbilder




Lampan i hallen



Matsalen där vi dagligen intog en stadig engelsk frukost



Jag åt så jag stod mig nästan hela dagen.




När vi tittade på bilderna på Russell hemifrån, var där en trappa i entreplanet som A hade som mål att skrida nerför. Det kan jag lätt förstå, den var verkligen pampig och många gäster fotograferade sig sittande i trappan. Det var nog bara A och jag som skred nerför den, för jag var också tvungen att testa, när hon hade gjort det.

När det blev min tur dök det upp en gentleman, på väg ner. Jag haffade honom och frågade om jag kunde få låna honom en minut. Han såg lätt förvirrad ut, men lät mig ta armkrok och sedan skred vi. Damen före oss, vände sig om, stirrade på mig och sa: Mig får du inte låna, inte ens en minut."



När hon väl försvunnit ur bilden skred vi ner som det tjusigaste brudpar...... eller???



Var och en, sin egen vän, jag hade min skridarherre.

Söstra mi fick omedelbart efter vi anlänt, en uppvaktande kavaljer, som var concierge.



Vi fick inte vårt rum direkt, utan lämnade in vårt bagage när vi kom. Han tog hand om det och var så trevlig och hjälpsam. Han hette något på Ca... som uttalades som Cary och blev omedelbart Cary Grant för oss, vilket han uppskattade väldigt mycket.

När vi väl fick tillträde till vår rum, kunde vi konstatera att en likadan tjock heltäckningsmatta som i skridartrappan, låg i korridorerna på våning 6, där vi bodde.



Rum 643 var vårt och det var lika hett och kvalmigt som en turkisk ångbastu när vi kom in. Jag slängde upp båda fönstren och funderade på hur vi skulle få in lite svalka i rummet. Sedan förstod jag att den stora plastmackapären på väggen innebar att vi hade luftkonditionering, så jag slog jag på den.

Nu fick jag mig en föreläsning som hette duga, om dessa anläggningars förmåga att sprida allsköns elände över dem som vistades i närheten. Vi skulle få baciller och bakterier, virus och smittor, damm och allergier, för de rengjordes aldrig och HIMMEL så otroligt snuskigt det var. Det var A.s lilla inlägg i debatten huruvida vi skulle sova i en bastu eller i ett svalt rum. Själv tänkte jag vilket fruktansvärt förintelsevapen en dylik anläggning måste vara, men som ingen mer än A kommit på.

Nå, hon tyckte också att det var för hett i rummet och när jag lovat att den skulle få vara avstängd på natten, bara jag fick ha fönstren öppna, så fick den vara på.
Jag tog sängplatsen närmast fönstren så hon inte skulle riskera att få drag på sig - känslig är hon min kära syster, men inte vare sig gnällig eller kinkig. Vi kompar bra ihop.



Fortsättning följer, då blir det om Christmas Fair!

Kommentarer
Postat av: Herta

Det verkar kanon att åka iväg sådär strax innan allt börjar, här hemma.

2011-11-19 @ 22:09:22
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Inga Magnusson

Som vanligt en fantastisk upplevelse att resa med Dig. Och den här gången med A också. Ville bara titta in och tacka för gratulationer och för ljuständning. Det värmer hjärtat att tänka på att det lyser där också från mig liksom. Och tackar för gratulationer på namnsdagen. Den har vi inte kommit ihåg alls förrän Du skrev.

2011-11-19 @ 23:00:29
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Vilken fantastisk resa! Ni verkar kompa bra ihop, din syster och du.

Kram

2011-11-20 @ 10:23:06
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Postat av: Selma

Jag vill också ut och åka!

2011-11-20 @ 11:44:28
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Ni har varit där igen!!! Lyckos er!!! Jag vill (och ska nog) också!



Mermaid Suite verkar vara fullt alltsom oftast, åtminstone via booking.com, bättre att maila.

2011-11-20 @ 20:44:26
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0