Kärestans "revir" - rosenträdgården

Kärestan är som bekant en stor rosfantast, det kan inte vara någon nyhet.

Jag tror att en av anledningarna att vi köpte huset var lockelsen att få vårda en ganska stor rosenträdgård. Det är inget jag någonsin drömt om, men visst är det skönt att man inte tycker likadant. Nu får jag njuta med mina sinnen, utan alltför stor ansträngning, medan han från njuta frukten av allt sitt bökande i jorden.  

Onödigt att orera om detta, när bilder kan tala så bra utan ord!










Jag har bidragit med en liten tanig buske, rosen som tidigare stod vid mitt hus inne i stan. Innan den stod där, hade jag den på baksidan av huset i Umeå och före det fanns den på sitt ursprungsställe - Åsbro i södra Närke. Tala om en berest blomma och den verkar klara alla flyttningar med betydligt mindre blessyrer än oss människor.



Det är den lilla utan blommor, till höger om den som möjligen heter "Flammentanz". Det är en gammeldags ros, med små täta, underbart doftande rosa blommor.

Namnbestämning av rosorna emottages tacksamt.

Idag har vi fått tillökning i rabatten på gaveln, kärestan bidrog med den första ur sitt bestånd hemifrån. Det är en "Abraham Darby" som fört en tynande tillvaro där på hans skogstomt och som rena delikatessbutiken för rådjuren som förser sig av det han, så att säga, erbjuder.



Så här lär den visst ska bli om inte knopparna hamnar i rådjursmagar.

Imorgon ska jag visa mina odlingar......hehehe!

Kommentarer
Postat av: Herta

Men vad roligt att höra ifrån dej här på bloggen. Så många olika rosor. En riktigt rosegarden:) har han tydligen lovat dej. De där röda mot väggen fanns i mängder i mitt föräldrahem. Kan dock inga namn, tyvärr.

2012-08-17 @ 21:41:41
URL: http://www.hertabloggen.blogg.sew
Postat av: Mia

Underbart!

2012-08-18 @ 10:17:38
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0