Ett livstecken med gott recept!

Jag har snöat in på något som jag tror är istället för bröd, för dem som är anhängare av LCHF. Jag är det inte, men jag har ätit något liknande hos min svägerska som följer den dieten.

Vi fick det till fikat på kören förra veckan under namnet "Hårt bröd" och sedan kom receptet på mailen lagom till den helgen. Sedan dess har vi (mest jag) knaprat i oss 3 omgångar och är nu inne på den fjärde.

Det är så himla gott, går att äta precis som det är.



Då är det också lika bra att jag skriver receptet också, för någon kommer säkert att fråga efter det.

Hårt bröd!                                             

2 DL Majsmjöl
1 DL Sesamfrö
1 DL Solroskärnor
½ DL  Hela Linfrön
½ DL Rapsolja
½ TSK Salt
2½ DL kokande vatten

Blandas
Häll på bakplåtspapper i långpanna
Platta till

Strö på Flingsalt (efter behag) ha inte på för mkt!

Grädda i ugn i 70 min i 150 grader.  Låt svalna och bryt i lagom bitar!


Kommentarer
Postat av: Herta

Verkar gott , måste testa. Verkar vara bra komplement till kaffet kanske.

2012-02-18 @ 20:39:53
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Lena

tack så mycket för receptet, det ska provas.

2012-02-18 @ 23:21:25
Postat av: Inga Magnusson

Hmm tror inte att majsmjöl är godkänt för LCHF, jag har ett liknande recept på min blogg där det är utbytt mot PO-fiber och sånt. Men alldeles fantastiskt gott är det. Dock ganska kaloririkt om man inte går på just LCHF och förbränner fett i en rasande fart utan kolhydrat.



Ha det gott på Ålandskryssning!

2012-02-23 @ 11:22:42
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0