Oliv & Te

Jag som sällan är på stan missar lätt när det kommer nya butiker. Oliv & Te är inte nyöppnad, men ganska ny för mig.



Min dotter gillar Kusmi te och det var en av julklapparna hon skulle få. Då gick jag in där och visst hade de ett stort sortiment, så hon fick sin önskejulklapp.

Själv fick jag också julklappar därifrån, dels ett fantastiskt gott kaffe, dels en skön tvål. Sedan har de en massa delikatesser av olika slag.



Det är en fräsch och ljus butik med jättetrevlig och kunnig personal, så man känner sig verkligen välkommen och får svar på de frågor man har. Sådant är viktigt tycker jag.

Här är Kusmi tehyllan, nog är de välsorterade!



Här är en annan sorts te - Hampstead Tea, helt okänt för mig, men enbart förpackningarna lockar till inköp och när innehållet är både ekologiskt och rättviseodlat är det ju ännu bättre.



Jag köpte dock ett annat Earl Grey, som var supergott, även det med samma märkning. Kan jag köpa ekologiskt så gör jag det. Det känns rätt och sedan hoppas jag det är så också.

De hade ett kaffe som såldes i förpackningar om 1oo gram. Det kostade 195 kronor och är världens mest exklusiva kaffe, står det på etiketten. Det odlas väldigt högt upp, precis innan gränsen för det omöjliga.



Någon gång kanske jag har råd att testa, dock inte just nu, men nyfiken blir jag förstås.

En hel del andra goda saker finns också, för den som vill ha lite extra.

Här är ett par exempel.




Vad härligt det är när det finns sådana här butiker när man vill lyxa sig lite. Jag köpte ett gott kaffe med ett annat kilopris, men som sagt: Någon gång vill jag gärna smaka Jamaica Blue Mountain!

Kommentarer
Postat av: heanku

Kusmité har jag aldrig provat... måste testa, för jag vet ju att många är förtjusta i det.

Och din ängel är helt förtjusande, jag samlar på änglar och har många.

heanku

2012-01-25 @ 18:00:31
URL: http://heanku1.blogspot.com
Postat av: Zarah

Sådana affärer är jag aldrig inne i, eller väldigt, väldigt sällan i alla fall. Varför kan jag undra, för doften brukar vara finemang där inne... :-)

2012-01-25 @ 18:49:23
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0