Har jag fått "dille"?

Nu är jag inte någon stordrinkare, så risken för delirium tremens är garanterat obefintlig, ändå fick jag en obehaglig känlsa igår när jag stod vid diskbänken i köket och skulle skölja grönsaker.

Det var något som rörde sig på plattorna utanför köksfönstret.

Jag tittade ut   -  ingenting!



Inbillning, skräp i ögat, eller något sånt där som kan lossna och "flyga förbi" som lite svart skräp, utan att vara ett dugg farligt. Jag fortsatte med min sallad.

Så kom det igen! Jag stirrade ut, men ingenting syntes. När det upprepades en tredje gång la jag ner salladstillverklingen och ställde mig på post vid fönstret.

AHA, jag hade fått en inneboende, eller snarare uteboende!



På raska små musfötter störtade den tvärs över gången till blomrabatten mitt emot, säkert med livet som insats. Målet var högen av skal under fågelmataren. Den hoppade snabbt ner och nosade runt.




Visst, den hittade massor med mat, för rännandet fortsatte så länge att jag släppte fokus på den lilla musen och fortsatte med matlagningen.

Den var jättesöt, detta hindrar dock inte mig från att ha musfällor på uterummet och där tar jag en eller ett par varje vintersäsong.

SÅ, akta dig lilla mus om du vill överleva fram till sommaren, håll dig till fågelfröet så har du en chans!




Kommentarer
Postat av: Zarah

Ja jösses, matad blir den också varje dag. Du matar fåglarna, fåglarna matar musen - ekologisk rundgång! :-) Tänk när den blivit så tjock om lilla magen att den klarar av att ta sig in i sitt krypin, då lever än farligare...



Lycka till i jakten på musen!

2012-03-11 @ 14:44:43
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Selma

Små möss är så söta. I en sommarstuga vi hade en gång satt det en på köksgolvet och lekte med en pennstump. Han fick nog dö av ålderdomssvaghet.

2012-03-11 @ 14:48:53
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Aha, mussäsongen har redan börjat! Det är och ska hålla sig varmt har jag hört, bortåt + 15 grader om man får tro ryktet. Något annat har jag inte hunnit med att kolla

2012-03-11 @ 18:35:27
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Jättesöt!!!



Jag TYCKER det, men för den saken skull vill jag inte ha dem pinkandes och skitandes och tuggandes överallt....!

2012-03-11 @ 18:54:21
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Gun

Vilken liten sötnos, men det är klart, inne vill man inte ha dem! Vi hade en död i väggen för många år sedan och kunde inte vistas i vardagsrummet på flera veckor! Fy vad en sån liten filur kan stinka.

2012-03-11 @ 20:20:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Ha-Ha!



Jag trodde jag såg en råtta springa utmed huseväggen för ett tag sen, precis som jag klev ut genom källardörren. Ett stort brunt sträck, lixom, som drog iväg mot ett stenröse och gömde sej inne i det. Och råttor vill man ju verkligen INTE ha ens i närheten av huset. Hua!



Men gynnaren stack fram huvudet mellan ett par stenar efter en liten stund, och då kunde jag se att det var en vessla. :-D Ett litet rovdjur som antagligen håller efter mössen - för vi har faktiskt knappt haft några möss alls denna vinter. Brukar annars kunna höra dem rejsa uppe på vinden och till och med i väggarna, men ingenting sånt i år. Fast vi fågelmaten finns det förstås en och annan... <:-)

2012-03-12 @ 10:33:06
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Herta

Mer katter till mänskligheten!

2012-03-12 @ 21:17:36
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0