Likör!

Jag skulle baka fullkornsbröd i lördags hade jag bestämt, det receptet ska av någon anledning bakas på torrjäst. Alla "kornen" ska dessutom gärna stå i blöt över natten, eller flera nätter om man så vill.
Jag mer eller mindre kröp in i skafferiet för att se om det fanns någon torrjäst på lager. Jodå, det fanns det, men innan jag hittade den, ramlade det fram en påse med torkade örter.

Lördagen bakade jag mycket riktigt och det blev bra, men på fredagen sysslade jag med lite annat finlir, med anledning av den upphittade örtpåsen.



Jag gjorde Rosenlikör! Innehållet i örtpåsen är inköpt på Gotland.

Det ska bli intressant att se vad det blir, örterna var inte purfärska, men jag petade ner lite extra rosenblad som inte var mer än 2 veckor + 2 dl socker.
Nu ska flaskan skakas 1 gång om dagen i 10 dagar, sedan silas örterna av och fram kommer en utsökt Rosenlikör! Eller så gör det inte det, men då har jag i alla fall testat.
Spriten örterna ligger i är sån där vanlig okryddad vad den nu heter, Brännvin special kanske? Jag är inte så bra på just den delen.

Brödet blev mycket smarrigt och avnjöts till Vasaloppsfrukosten framför TV:n!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Krusmyntagården har många smarriga kryddblandningar. De har en fiskkrydda som är rent himmelskt god.



Hoppas att likören blir bra!

Fast jag tycker att "rosenlikör" låter lite "parfymigt", du får rapportera, så man vet om det är något att satsa på.

Kram

2012-03-05 @ 20:29:28
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: anne

Rosenlikör låter vackert, men av ren spritstyrka? Blir inte det väldigt starkt? Undrarhonsomintevetmycketomsprit. Jo, om labsprit men inte annan.

2012-03-06 @ 20:27:30
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0