Smarrigt i Hallsberg - Fika på Landahls!

Jag och bästa arbetskamraten T har varit på en liten tur till Hallsberg idag. Egentligen skulle även kära dottern ha varit med, men hon arbetar och sliter på helgerna, så det blev bara lite sms-kontakt tyvärr.

Vi skulle på loppis på Hemtrevligt, som snart stänger för att sedan bli enbart en sommarbutik på Öland. Mycket tråkigt, för det var en superbra affär med många finheter.

När vi var färdiga där frågade vi innehavaren vart hon tyckte vi skulle fika, för det hade det blivit dags för kände vi.

Det finns några ställen i Hallsberg och anrika gamla Wienerkonditoriet som fanns i samma hus, heter numera Landahls. Det är för övrigt också ett anrikt café, som förr låg på Västra Storgatan och numera i Wieners gamla lokaler på Östra Storgatan.

M talade om att på Landahls brukade de ha kakbuffé på lördagarna och då behövdes det inga andra alternativ. Vi bestämde oss på studs (för fika är vi bra på).

När vi kom in får vi syn på följande skylt!



Hur är detta möjligt, 40 kronor/person för kaffe/te inklusive hur mycket fikabröd som helst?

Det var SANT! Jag tror inte vi behövde mer än 2-3 sekunder så hade vi bestämt oss.

En trappa upp ligger serveringen och det var mycket som var sig likt från 60-talet, men fräscht och fint.





Vi tog ett fönsterbord och sedan gav vi oss på läckerheterna!



Allt detta + dryck, för 40 kronor. Det är LYX!!!!!

Vi lät oss väl smaka och T som är allergisk mot mandel och nötter fick gå ner i konditoriet och välja fritt bland det som fanns som var utan "farligheterna."




Jag trodde jag skulle kunna äta hur mycket som helst, men efter en sockerbulle, en äppelbåt och en nötkaka (som hette något speciellt) var det stopp. Det kändes lite trist, men lika bra att sluta medan man mår bra.


Toalettdörrarna var läckra.



Mätta, nöjda och väl till mods tittade vi runt däruppe. De har ett mycket trevligt koncept med mycket böcker som man kan läsa eller ta med hem, gamla vinylskivor - som man också får ta med hem om man känner för det, fina inredningsdetaljer, blommor - och helheten är TRIVSEL!!!








T som ofta umgås med sin svägerskas döttrar hittade en favoritbok från sin egen barndom, nu ska det läsas nostalgibok nästa gång de ses.



De tar gärna emot böcker om det är någon som vill lämna in, jag antar att detsamma gäller för vinylskivor också.

Det är verkligen jättefint och jag hoppas alla tågresenärer, Hallsbergsbor och andra närkingar och även utsocknes ifrån, väljer Landahls när det är fikadags. Jag kommer då att göra det. Helt underbart, det var vi överens om!


Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Kul att se Wiener igen! Det är sig likt och jag kan slå vad om att åtminstone ett av borden är sen 60-talet. Jag kommer ihåg var mitt stambord var och var jukeboxen brukade stå, den flyttades dock ett par gånger. Balkongen är väl stängd antar jag, den var ju lite smal o ruggig. Dörren ut ser blockerad ut.

2012-03-04 @ 23:25:34
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag vill gärna tro att man får sitta på balkongen sommartid, men säker är jag inte. Visst är det härligt att det finns kvar så mycket atmosfär från vår tid?

2012-03-04 @ 23:36:25
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ellinor Landal

Tack Susanne för den fina reklamen :D Jättetrevlig blogg du har. Får jag länka till dig på vår facebooksida och min blogg?

Sen ska jag tillägga att balkongen är det full fräs på så fort det blir behagligt ute i skuggan :) Vi sätter upp bord, färgglada parasoll och filtar för kyliga eftermiddagar!



Bloggadressen ovan är om mig och min omgivning. Denna adress går till mitt hantverk: http://eddieluciano.wordpress.com

2012-03-06 @ 14:42:29
URL: http://insidemyboxxx.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0