I mörkret på landet

I min fantasi har jag tagit en massa fina kort härutanför huset när det är alldeles mörkt. För det kan jag garantera att MÖRKT är det när det blir kväll. Jag är inte mörkrädd, men det är klart att jag funderar när jag hör ljud, för inte nog med att det är mörkt, det är tyst också.
 
Nu rör det sig massor med djur här i krokarna - vildsvin, rådjur, katter och en och annan räv, så det är sällan något att oroa sig över, ljuden har en naturlig förklaring. När vi flyttade in, fick ett par fina lyktor i inflyttningspresent av dels min brorsdotter, dels min själssyster M, tillika barnens gudmor.
Dem tänder jag ljus i så gott som varje kväll och nu såg jag för mitt inre öga vilket otroligt vackert kort det skulle bli, så igår kväll knallade jag ut på framsidan med kameran beredd.
 
Det blev blaha, tycker jag. Mörket är för mörkt för att bilden ska bli bra, men jag har väl blixt tänkte jag då.....
 
 
....ja det hade jag och då blev det så här och hur vackert är det då? Inte i närheten av verkligheten - suck! Jag får helt enkelt strunta i att visa hur fint vi har, om jag inte kommer på någon bättre fotograferingsidé.
 
 
Så vände jag blicken uppåt och nu var månen plötsligt halv. Det går väldigt fort mellan de olika faserna tycker jag. Halvmånen var mycket svårare att få bra, om jag jämför med de andra två månbilderna jag tagit. På den första här, blev syrenbuskaget mitt emot lite spöklikt, önskar det varit aningen ljusare, men man ser det skymta där under månen.
 
 
Så tog jag en till och då blev månen lite tydligare. Nu undrar jag varför just halvmånen var så svårfotograferad?
 
 
2012-10-24 @ 16:34:00 Permalink


Kommentarer
Postat av: Herta

Lite väl mörkt för mej, om jag bodde själv.

2012-10-26 @ 07:08:58
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0