Arbetsfördelning

 
Rosenträdgården är som bekant kärestans skötebarn, men han går gärna över gränserna och sköter om allt det andra också. Jag tycker också om att vara ute och en del små insatser bidrar jag med, men han är den som drar det stora lasset. Han tycker om det, så det är ingen stor uppoffring eller "Via Dolorosa" han går på.
 
Däremot går han an som han vore manisk mellan varven. Det vet jag att han inte är, men ibland slutar han aldrig. Söndag var en sån dag. Jag som fortfarande lider av den hemska förkylningen var väldigt trött på morgonen och förmiddagen, efter frukosten som var sen, duschning och lite slappande, gick jag ut för att se vad han gjorde.
 
OJOJOJ, han for runt med grästrimmern längs alla kanter på hela tomten. Det var skarvsladdar och olika kontakter för att nå överallt, han flängde runt och det fräste omkring en massa gräs, som fått växa sig alldeles för långt. Jag kände mig plötsligt väldigt slö när jag tittade på honom, så jag frågade om han ville ha kaffe snart. Jo, det ville han, så jag gick in och bakade en mycket god kaka.
 
Sedan fikade vi på uterummet och vi bestämde, att när man inte har en massa fikabröd, t ex 7 sorters kakor, kan man ta flera gånger av den enda kakan som finns. Den, som dessutom var pin färsk.
 
Den var JÄTTEGOD! Halva gick åt!
 
Sedan fick jag lite socker energi, så jag förberedde en matbrödsdeg också, för vi har ätit ljust bröd hela helgen.
Jag kokade en gröt på havrekross, grahamsmjöl och salt, sedan fick det stå några timmar. Så improviserade jag lite, bakade ut det och skrev ner hur jag gjorde. Är det nu så att det blev väldigt gott, kan jag alltid göra om det.
 
Dagen till ära kallade jag brödet för " Grovt Trimmerbröd".
 
Han smakade, han gillade det och det bästa! Han förstod det vitsiga namnet.

Kommentarer
Postat av: Inga M

Varför har inte jag fått något med av din lust att baka??? Det är orättvist. Du får till så mycket gott, självklart att gubben får energi till trädgårdsjobb med så maffigt "bränsle".

Svar: Inga, Du får komma hit igen framöver, så kan vi ta en dag i köket. Å andra sidan tror jag vi har mer utbyte av någon gammal kyrkogård där vi kan gå och spekulera över allt vi ser, men du är alltid välkommen om du har tid och lust. Hör gärna av er om ni är på genomresa med övernattning, någon gång.
Leontina

2012-09-18 @ 06:48:59
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ingrid

Vilken utmärkt arbetsfördelning!

Både brödet och kakan såg väldigt gott ut och så fick du fint och trimmat i trädgården.

Jag känner igen det där lite maniska beteendet när en karl kommer igång med en grästrimmer. Det går nästan inte att få stopp på dem!!

Kram, Ingrid

Svar: Ingrid, jag blev nästan förskräckt när jag såg honom jaga fram här ute. Vi hade köpt nytt och bättre "snöre" till trimmern, så han tyckte det var en sann fröjd att fräsa bort allt som var långt.Brödet blev väldigt gott, det kan jag gott göra fler gånger. KRAM!
Leontina

2012-09-18 @ 09:36:22
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Herta

Härligt med en karl som hinner till grästrimmern och finner plötslig lust i denna mockapär. Klart du låter honom hållas, för den gemensamma härlighetens bästa. Ser också att ni har mycket gemensamt t ex gott samförstånd kring hur man äter en nybakad och god kaka på bästa sett.

2012-09-18 @ 19:22:08
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: sylvia arthursson

kan man få reseptet på den fina kakan den ser väldit god ut

2012-09-18 @ 20:16:28
Postat av: Mia

Vilka bakverk! Kakan ser jättefin ut för att inte snacka om matbrödet. Härliga du, du kan!

Svar: Mia, Om man som jag, tycker det är roligt och rogivande att baka, är det inte så svårt. Tack ändå!
Leontina

2012-09-19 @ 13:50:03
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0