Det är mycket Hallsberg nu

En av mina kära brorsdöttrar bor i Hallsberg. Ibland styr bilen in till henne, när jag inte har för bråttom hem. Tack och lov för sommar och ledighet, så att det blir lite oftare än vintertid.
 
Lilla T, som börjar bli stor, tog emot med Hebbe i famnen.
 
 
Det är den absolut mjukaste katt jag någonsin klappat! Ingen perser kan ens ha hans silkespäls.
 
Varje gång jag är där måste jag kolla in alla djuren och hönorna är nog mina favoriter, men där i hönsgården var det ganska tomt och väldigt små "hönor".
 
 
Hönsen och tuppen brukar vara ute och sprätta omkring i trädgården och det hade de varit även för några dagar sedan, men nu var det slut på det, för Mickel Räv hade upptäckt detta utmärkta ställe att plocka mat på. 
Jag tror räven hade tagit 6 hönor, samt sargat den stolta tuppen, så att stjärtfjädrarna inte satt där de skulle på ett par veckor.
 
 
En höna hade legat lugnt kvar inne i hönshuset, hon låg nämligen och ruvade.
 
 
Två kycklingar var redan ute ur äggen och den tredje höll på att komma ut. Tro inte att hon lät oss titta och det kan nog vara lika bra att de är rädda om sin avkomma.
 
Getterna hade inte skadats alls, men en av hönorna hade sprungit in i gethuset när räven for fram och klarade på så sätt livhanken. Är de så smarta, var min tanke?!
 
 
Nu kom katten Smilla och genast var T tvungen att gosa lite. Det ska vara rättvist.
 
 
Det är rena rama idyllen där ute och jag är glad att jag fått växa upp där och att platsen finns kvar, så att säga inom familjen.
 
 
Hallsberg i mitt hjärta, som jag brukar säga. Snart är jag nog där igen!
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Härligt att titta på dina bilder. Är det ditt föräldrahem?

Djur är mysigt... dum räv som försöker knipa höns och tuppstjärt... :-(

2013-08-01 @ 17:21:20
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Ingrid

Så fina bilder från Hallsberg!
Den där geten är ju bara för tjusig med sina imponerande horn.

När vi hade höns på Stenstugu hade vi också besök av räven och det var inte måttligt så många hönor han drog iväg med. Vi hittade döda höns långt nere i hagen.

Ha det så gott!
Kram, Ingrid

2013-08-01 @ 21:27:59
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Himla roligt att en släkting bosatte sig där du hade ditt föräldrahem. Det måste vara kul att kunna besöka platsen och alla djuren också. Det är verkligen en familj som utnyttjar de möjligheter som följer med att bo på landet. Jag har besökt dem minst en gång men minns inte nu längre varför. Kul med Hallsbergsbilder.

2013-08-03 @ 03:45:14
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0