På väg till Hajstorp

Det är inte många år sedan som jag fick vetskap om ett ställe som heter Hajstorp.
 
Numera brukar vi åka dit en gång varje sommar. Det handlar om gamla fordon, i huvudsak bilar och jag har ju redan fyllt min livskvot av sådant, så jag brukar inte följa med längre när det är den typen av utflykt, med ett undantag! Är denna bilbegivenhet kombinerad med något annat går det bra.
 
I Hajstorp finns det ett väldigt fint hantverksmagasin, med en massa olika konsthantverkare representerade och det passar mig. Vi åker oftast motorcykel, så det är väderberoende också, men den här sommaren har det inte varit svårt att pricka mc-väder med Hajstorponsdagen (som visst är 1 gång i månaden).
 
Kärestan utlovade redan på hemmaplan att jag skulle bli bjuden på mat också, han tänkte börja i Forsvik, där de har ett fantastiskt mat/fikaställe och glad var jag, som slapp laga mat den dagen.
 
Vi var hungriga redan när vi for, så vi såg verkligen fram emot det, men när vi väl kom till Forsvik blev det ingenting! "Stängt idag på grund av sjukdom" stod det på en lapp på dörren. Besvikelse!
 
Vi slussen skulle det dock finnas ett ställe till med mat. Vi gick dit!
 
 
Här funderar jag på om det är någon lustigkurre som försökt sudda bort de två första orden så att det blir en fråga istället? "SERVERAR VI GOD MAT?" 
 
Vi gick in och nog är fabriksfärdiga, micrade pajer helt okej som mat, men det var inte det vi ville ha. De kunde göra goda mackor också, men vi ville inte ha det heller eftersom vi inte ätit mat på hela dagen. Jag tror dock att de har ett större utbud på helgerna.
 
En ensam Klings kokosbulle stod på ett fat! Den blev min ersättning för mat just då.
 
 
Stor, god och maffig!
 
Kärestan vände om för att hämta motorcykeln som stod vid första stället och jag gick ner mot kvarnen för att titta lite. Det är inte helt bekvämt att promenera i mc-kläder.
 
 
Hade vi haft bil, hade jag köpt lokalproducerat mjöl. Det är nackdelen med att åka mc, det går inte att handla med sig särskilt mycket hem, fast på ett sätt är det bra också, det blir inte så mycket onödigt som följer med.
 
 
Tänk att stå och baka med anor från medeltiden......
 
Miljön vid kvarnen
 
 
På hungriga magar fick vi fortsätta till Töreboda och där hittade vi till slut ett matställe och det kändes som vi prickat en välrenommerad restaurang ur Michelinguiden.
 
 
Jag kan lova, att två kokta med mos och tillbehör var utsökt. Man ska inte förakta grillar och korvkiosker, det inser jag! Jag har ätit på många finare ställen, där det inte alls var i klass med det här.
 
Jag var så hungrig att jag ätit upp drygt hälften när jag kom ihåg att jag skulle fota!
 
 
Dricka ingick och som ett undantag från mina mineralvattenvanor, valde jag en exotisk Fanta!!!!!!
 
 
Sedan vände vi styret mot Forsvik, men det får du vet mer om imorgon....... ! 

Kommentarer
Postat av: Mia

God mat, ja, det är en del av livet. Mos och korv... hmm... inte riktigt det ni tänkt er, kan jag tänka mig. Man kärestan kom billigt undan... :-)

Ha en fortsatt fin sommar!

2013-08-02 @ 12:53:26
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Anonym

Nu har ni rört er i våra favorittrakter längs Göta Kanal. Tänk att det ska vara så dåligt med matställen mitt i semestertider. Micrade pöajer är inte OK tycker jag. Ni gjorde helt rätt som vände er till en grillkiosk i stället.
Varm kram,
Lambergsfrua

2013-08-02 @ 13:20:08
Postat av: Hörni!

Vilken härlig utflykt och den där kokosbollen vill jag ha! :)

2013-08-02 @ 17:26:31
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Suss

Mia, Det är inte alltid att korv med mos är billigt och är det det, är det inte så gott som det här. Hungern är dock bästa kryddan!

2013-08-02 @ 19:29:00
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Suss

Lambergsfrua, Jag har tydligen inte varit riktigt säker på var jag har dig i vårt långa land. När det är motorcykelsäsong, rör vi oss ganska långt hemifrån och ibland vet vi inte vart vi hamnar. Hajstorp, är dock förutbestämt ungefär 1 gång om året. Kram!

2013-08-02 @ 19:30:44
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Suss

Hörni! Den kokosbollen vill jag ha igen, för den var otroligt mycket godare än de flesta andra. Det verkar dock som den bara finns i de här trakterna, för jag lyckades köpa en till när vi var på väg mot Närke, från västkusten under Uddevallasemestern.

2013-08-02 @ 19:32:04
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0