Sjökrogen

Idag på eftermiddagen har vi varit på Sjökrogen med nästan alla barnen och barnbarnen. Tyvärr är det för långt för dem i Västerbotten att komma med en sån här gång, när det bara handlar om några timmars umgänge.
 
Tillsammans blev vi 7 vuxna och 2 barn som skulle testa Sjökrogens Räk- och kräftsmörgås, en rätt som återfinns under rubriken: "Alltid på Sjökrogen".
 
Nå, barnen skulle inte ha det, i synnerhet inte Otto som bara är ett halvår.
 
 
Lilla A - kärestans barnbarn, som viskar till sin farbror M, att hon älskar honom, ville inte heller ha räkor.
 
 
Hon valde en annan rätt från "Alltid på Sjökrogen". Hamburgare och pommesfrites, med mjölk. 
 
 
När det är ett barn som ska äta, gör de en miniportion med exakt samma ingredienser. Sådant gillar jag, jag tycker det är så trist när allt små barn har att välja på är köttbullar och korv, med mos eller makaroner.
 
Innan vi gick dit, fick A sin önskan uppfylld. Hon ville att Otto skulle sitta i hennes knä och det gick bara bra!
 
 
De är ju att betrakta som kusiner, trots att vi inte alls är släkt.
 
Efter maten gick vi hem och åt dessert och kaffe. Jag hade bakat en bärkaka som vi tog glass till och det var perfekt en sådan här varm sommardag.
 
Otto var helfascinerad över "kusinen", en människa som var nästan in hans storlek. Han tittade och pratade med henne hela tiden och hon var lika intresserad hon och visade honom allt möjligt, bland annat en kåldocka som Ottos mamma har haft.
 
 
Det var riktigt roligt att se hur nyfiken han var på henne. Vi vuxna var tämligen ointressanta så länge A satt nedanför honom och lekte och visade olika saker för honom, men allra mest tittade han på henne.
 
 
Det blir nog ännu roligare när han blir lite större får vi hoppas.
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Visst är det roligt med barnen när de har så här roligt med andra barn! De märker liksom att det är små människor och får en annan kontakt än med vuxna.

2013-08-05 @ 04:04:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Suss

Inga, Visst är det så, att barn, dras till barn. Jag tror de har något som talar till varandra, som försvinner när de blir större och som vi vuxna naturligtvis glömt bort för längesedan.

2013-08-05 @ 11:08:37
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Ingrid

Den räk- och kräftsmörgåsen ser verkligen läcker ut!

Jag gillar ställen där barnen kan få mindre portioner från den ordinarie menyn. Och ännu bättre är det om även vuxna kan få ½-portion. Jag är inte så stor i maten och sitter ofta och skäms när jag inte orkar äta upp.

Jag tror att den där lille Otto kommer att bli en riktig tjejtjusare!
Kram, Ingrid

2013-08-05 @ 11:34:30
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Suss

Ingrid, Jag håller med dig, jag avskyr när barn bara har någon mesig mat att välja på, precis som jag skrev i inlägget. Fördelen med den ordinarie menyn är ju att de vuxna herrarna, som sällan blir proppmätta, kan fortsätta med det barnet lämnar. I det här fallet hela hamburgaren. Det räckte till en smakbit till alla som ville ha. Varför kan inte vuxna får en ½ portion? Vad är det för dumheter? Man kan i alla fall beställa en barnpizza här och där, det har jag varit med om, men någon regel är det nog inte. Kram!

2013-08-05 @ 11:53:10
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Charlotta WhereTheForestEnds

Åh har Jonna haft en kåldocka! En sån fick aldrig jag, ibland funderar jag på att köpa en till mig nu....

2013-08-15 @ 12:06:13
URL: http://wheretheforestends.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0