Vårt nya stamställe

Vi älskar att bo på landet, men det är lite krångligt att ta sig till stan om man inte tar enklaste sättet - bilen.
 
Annars ser det ut så här: Bil in till "tätorten" Stora Mellösa och buss därifrån. Väl inne i stan, apostlahästarna om man nu inte väljer att åka stadsbuss, men det väljer man inte! I alla fall inte jag, för jag tycker om att röra på mig - gratismotion!
 
Sedan måste vi vara lite extra genomtänkta när det gäller inköp. Nu ligger inte närbutiken 5 minuters promenad bort. Vi har trevliga grannar, men än har vi inte kommit så långt att det bara är att gå över och "hämta" en lök, eller ett ägg, eller vad det nu är som är slut. Det kommer säkert när vi tinat upp och börjat umgås lite mer. I vår lilla snutt av bebyggelsen är vi 5 bofasta! Det passar oss väldigt bra, för vi var så trötta på allt oväsen inne i stan. Här lyssnar vi på tystnaden.
 
I och med allt detta lantliv har vi nu skaffat oss ett nytt stamställe. Vi har ju lagt oss till med en del nya vanor, skaffat huskatt som har olika behov, hon ska ha en viss sorts torrfoder och så här års har hon valt att vara innekatt, åtminstone vad det gäller kiss-och bajsdelen = kattsand. Sedan matar vi fåglarna utanför med allsköns godsaker. Vattenreningen kräver salttabletter och en ny sopborste behövdes plötsligt mm mm.
 
Vi har fått ett nytt stamställe, har t o m blivit medlemmar!
 
 
De har mycket bra att ha saker märker jag nu. Jag har efter 11 års påtryckningar från kärestan bl a sett till att köpa hem både brandsläckare och brandfilt, när det nu kom ett så bra erbjudande från Granngården för lite sedan. Vi gillar detta ställe, så är det bara!

Kommentarer
Postat av: Musikanta

Ni har väl i alla fall brandvarnare? Brandsläckare och brandfilt är nog också bra att ha.
Dina snälla grannar hade nog inte tyckt att det var så konstigt om du behövde något till baket, som du satt igång tex. Det behövs bara att någon börjar. Kanske du kan bjuda in några stycken på fika någon dag - trevligt om man är så få som bor på samma plats.
kram

2013-01-24 @ 19:23:27
URL: http://www.Musikanta.blogspot.se
Postat av: Inger Johansson

Hejsan!
Vi var på Granngården igår 23/1 och köpte fågelfrö!
Har Du varit på Hindersmässan något?
Jag tyckte det var för kallt igår!
Kram Inger

2013-01-24 @ 23:08:15
URL: http://sjusoverskan.blogspot.se
Postat av: Herta

Vi har något liknande här i trakten. När vi hade katter och äldsta katten hade obehandlad diabetes typ 2 och skulle äta önskekost i stället så gick det mesta rakt igenom dvs det gick åt mycket kattsant. Vid två tillfällen frågade personalen i kassan mannen om han hade kennel:)

2013-01-26 @ 16:34:10
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0