Fest med högtidsdag och vildsvin på menyn

Igår var vi på en riktig storfest!
 
Det var kära kompisen Britta, även kallad Jullan av mig, som fyllde friherinna! Hon blev 65 och hur det har gått till är lite svårt att förstå. Vi har känt varandra sedan 1975, då vi arbetade tillsammans en period och det känns inte alls så längesedan.
 
 
Födelsedagsfesten gick av stapeln i sommarfint och varmt väder. För säkerhets skull hade de satt upp ett partytält och det var riktigt skönt när det började blåsa framåt kvällen.
 
 
Vi var mellan 20 och 30 personer som kommit dit för att uppvakta och på menyn stod helstekt vildsvin. Här pågår förberedelser för att "grisen" ska hamna på grillen. Den behövde plattas ut lite för att det skulle bli bra och då behövdes både manskraft och lite barnarbetare.
 
 
Sedan gick det bättre att få igång grillandet
 
 
Grisen grillades i flera timmar och vid 17-tiden var den färdig och man fick gå till grillmästaren och hämta kött.
 
 
Han stod där och styckade och skar. Vi fick testa olika delar och själv hävdade han att fileén var starkt överreklamerad och att låret var mycket saftigare. Jag testade båda, men tyckte att allt var väldigt gott!
 
 
 I tältet serverades tillbehören, sallader, goda röror, bröd och ost mm
 
 
Det är mycket förberedelser för en sådan här fest, men så enkelt ändå att alla tar det de vill ha och ingen behöver springa runt och servera, bara se till att det fylldes på. (Fast det tar ganska mycket tid och kraft det också, men sköttes perfekt, det var aldrig tomt på ett endaste fat).
 
 
Vi rymdes bra i tältet, det var trevligt och alla lät sig väl smaka. Det var otroligt gott!
 
 
Alla åldrar var representerade och även ett par hundar kom och var med på festen. De fick dock nöja sig med rostbiff..... som om det skulle vara sämre än vildsvin. Kött som kött, tror jag hundar tycker. Här är hund nummer 1
 
 
 Födelsedagsbarnet minglade runt lite efter maten och hade uppenbarligen roligt var hon än satt.
 
 
Så började det blåsa och väggen rullades ner
 
 
Det blev dags för tårtor och då hade vinden mojnat och väggen åkt upp igen. Så otroligt behändigt med ett partytält och vilken tur att hon inte är född mitt i vintern när det nu blev ett så stort kalas.
 
 
Nu anlände hund nummer 2 och han var sugen på rostbiff. Då ska man sitta fint och vänta. Tur att vi människor slapp det.
 
 
 ÄNTLIGEN tror jag han tänker på sitt hundvis!
 
 
 Dags för presentöppning, det är alltid lika roligt, både för den som får presenter och för oss som gett.
 
 
Värden för dagen - Benga - passade på att fika lite medan hon öppnade
 
 
Det fotograferades flitigt
 
 
Det är tur hon är så ung och fräsch, för det var många paket och mycket att läsa
 
 
Äntligen var allt öppnat och även Jullan kunde ta sig något uppfriskande
 
 
Vid det här laget hade maten sjunkit ner, i alla fall hos de yngre, så de tog en vända till vid tårtorna.
 
 
Tack kära Britta och Benga för en mycket trevlig fest! Nu ska jag sätta punkt och åka tillbaka till er och hämta min kvarglömda handväska!!!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det var inget dåligt kalas hon bjöd, den fräscha 65-åringen.

Jättemycket jobb ligger det bakom en sån här fest, det är klart, men visst är det lite lättsammare på sommaren när man kan sitta ute.

Ha en fin torsdagskväll!
Kram, Ingrid

2013-07-25 @ 17:40:38
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Anonym

Vildsvin är verkligen kanongott! det var ingen dålig fest. Har inte tänkt på att det ska firas speciellt när man fyller 65, vi har ju några år kvar o hinner fundera.

2013-07-26 @ 05:37:18
Postat av: Inga M

Det var alltså min kommentar, menade inte att vara anonym. Nu skickar jag kommentaren igen, det strular på nåt sätt!

2013-07-26 @ 05:42:15
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Tänk vilka snygga och fräscha pensionärer det finns nu för tiden! Det verkar ha varit en mysig fest med mycket gott att stoppa in i munnen... ;-)

2013-07-26 @ 10:46:17
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0