Otto blir bilburen

Vi var och köpte en begagnad resesäng av en annan mormor och morfar (ett mycket trevligt par), för deras barnbarn hade vuxit ur den. Så frågade jag om de hade några mer barnsaker till salu och visst, de hade en gåstol.
 
 
"Näääätack", sa jag, "gåstol är jag inte intresserad av. Det är bättre han lär sig gå ändå när det är dags."
 
"Det är en bil," fick jag till svar och då var jag tvungen att be att få se den.
 
Inte gick det att låta bli den! De hade köpt den i Frankrike - en sportbil, som visserligen kan användas som gåstol, men mest att ha roligt med tror jag. Är man så liten som Otto, kan man nämligen sitta och studsa i den också, den har inkopplingsbar fjädring. 
Så kom den unga familjen på besök för att hämta sängen och fick en rejäl överraskning när bilen bara stod där och väntade på sin förare.
 
Otto älskar den!
(tyvärr suddig)
 
Jag hade bakat en kaka ur Systrana Voltaires kokbok för att ha något fika att bjuda på och det blev en rätt så torr historia.
"Svårtuggad," sa dottern. Det var en av deras bästa kakor enligt receptet, med krossad kardemumma och solroskärnor. Jag är inte så imponerad och har svårt att tänka mig att den skulle vara en av de bättre.
 
 
Hade den varit saftig hade den inte kunnat stå så här på skärbrädan.
 
 
Så har Otto börjat med lite smakportioner också. Jag bjöd honom på några blåbär och det var första gången, så han fick nöja sig med 3 inledningsvis. Vi vet inte riktigt vad han tyckte, minspelet är lite svårtolkat, men han spottade i alla fall inte ut dem.
 
 
Sedan fick det vara nog, nu var det mormor och gos som gällde och efter att ha pussats en stund, satte han sig väl tillrätta hos mig - aningen nonchigt med armen kan man kanske tycka, men han tyckte nog det var ett bra armstöd.
 
 
Avslutningsvis testade "vi" att dricka ur pipmugg också. Det funkade riktigt bra. Han börjar bli stor den lille godingen, snart 6 månader!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Är han så "gammal" redan... ja, då förstår jag att mina bekanta höjer förvånat på ögonbrynet när jag berättar att min lille goding har fyllt ett år med pompa och ståt. När jag kom till kalaset frågade jag om det var 50-årskalas för mycket bilar fanns parkerade där... :-) Litet sjuk var han... men han fixade sin dag med bravur ändå!

2013-07-14 @ 20:32:11
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Mia

Glömde att skriva att den där bilen ser spännande och fin ut. Jag förstår att Otto blev glad! ;-)

2013-07-14 @ 20:33:16
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Musikanta

Underbara bilder på lille Otto. Tänk vad tiden rusar iväg - kommer ihåg när han var nyfödd!

Det är rätt fantastiskt att även en så liten pojke gillar bilar - för det syns ju att han gör. Mina yngsta barnbarn har älskat att hoppa i en liten hoppställning i ungefär samma ålder - precis innan de började att gå. De kunde hålla på halvtimmesvis utan uppehåll...
Kram

2013-07-14 @ 23:12:50
URL: http://www.Musikanta.blogspot.se
Postat av: Ingrid

Vilken tuff bil! Den kommer Otto att få mycket glädje av. Vilken tur att ni frågade!

Han är så otroligt söt lille Otto och hans minspel när han fick smaka på blåbär är obetalbart. Han ser verkligen skeptisk ut över den erfarenheten.

Passa på att gosa så mycket ni bara kan, för rätt vad det är är han en finnig tonåring. (Fast de har ju sin charm de också förstås.)

Kram, Ingrid

2013-07-15 @ 10:09:11
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: AnnaKK

Vilken härlig gå-stol, en sån modell har jag aldrig sett på såna innan. Klart häftig, så det förstår jag verkligen att den fick följa med hem! :-D

Rolig tid det där, när barnen ska börja äta lite fast föda också. :-) Minspelen kan som sagt var bli ganska så... Outgrundliga!? Men frukt brukar gå hem, så han gillade nog blåbären iallafall! :-)

Ja, foto är ett stort intresse för min del. Men boken jag skrev om häromdagen passar nog även nybörjare, så är du minsta intresserad så köp den. Om inte annat så är den full av jättefina naturbilder som författaren har tagit, så den är väl värd pengarna den kostar även om man nöjer sej med att bara titta på dem! :-) Men det är även roligt att läsa om hur han har tagit fotona, och så delar han med sej av massor av tips i övrigt också.

2013-07-15 @ 11:36:13
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: anne

Fina Otto! Vilka fantastiska ögon han har!

Jag skrattade gott åt din analys av kakans torrhetsgrad med hjälp av hur den positionerade sig på skärbrädan! :)

2013-07-15 @ 16:28:23
URL: http://annnne.blogg.se
Postat av: Inga M

Oj, vilka fina ögon!

2013-07-21 @ 07:23:47
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lambergsfrua

Vilken fin liten kille - och vilka underbara ögon! Jag förstår att han blev glad för den tuffa bilen.
Varm kram,
Lambergsfrua

2013-08-02 @ 13:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0