Grevinnan och betjänten

Som bekant är "Grevinnan och betjänten" något som återkommer år efter år och programmet drar ofta samma tittare som vid tidigare sändningar på nyårsaftnarna.
 
Detsamma gäller mig och Hallsbergsmarken.
 
I fredags var det dags igen, äntligen har jag lärt mig minnesramsan: Hallsbergsmarken - höstvarianten -  är alltid första fredagen, efter första tisdagen i oktober. Det som också är tradition, är att jag och barndomskompisen I-L går tillsammans. Det spelar ingen roll om vi inte hunnit träffas på flera månader, när det blir dags för marken hörs vi och sedan går vi tillsammans.
 
Undrar om det håller på att mattas av för knallarna. Det var inte alls lika många som tidigare år, men lika roligt ändå att gå Storgatan framåt och se på utbudet.
 
Jag tyckte de kanderade äppelklubborna var rena konstverken - min bild gör dem inte rättvisa.
 
 
Så fanns det en knalle som sålde väldigt fina fårskinn. Både jag och kära dotter har fått noja på fårskinn, men i år höll jag hårt i pengarna, för vi har en del andra utlägg framöver. Titta, känna och njuta kostar dock inget.
Jag tycker bäst om de grå.
 
 
Man kan tydligen också sälja sig själv i olika tappning. Det här var en rolig variant och en bra idé. Den satt visserligen inte mitt i marknadsrusningen, men väl på en anslagstavla i Centrumhuset.
 
 
Vi gick och gick och till slut blev det I-L som gjorde första inköpet. Det var 3 kopparfärgade stålrundlar att skura ur svårt brända grytor, eller att rengöra annat rostfritt med. 
 
Själv spanade jag efter mintkyssar, som jag trots många påhopp fortfarande envisas med att kalla negerkyssar. Jag fattade aldrig att det plötsligt blev fult att de hette så och för mig är det ingen skillnad, dessutom pekar jag oftast, så låt dem heta vad de vill, bara jag får tag på minst 1/4 kg.
 
På min spaningstur efter dem fick jag syn på den här karamellförsäljarens reklam
 
 
Ordpolisen inom mig tvärvaknade, men jag avstod från att gå fram och påpeka felet. Folk handlar ju ändå, man dras dit av den goda lukten.
 
 
Vi forsatte och gick längs Puttlabäcken också, men var fanns mina efterlängtade karameller? 

Jo, framme vid torget fick jag napp och då var jag så sugen att det blev ett helt halvkilo. Det har jag dock inte talat om för någon, för inte köper man negerkyssar för en hel 50-lapp och tänker äta upp allihopa själv? 
 
Eller gör man det? Om de heter mintkyssar kanske det till och med går helt obemärkt förbi? 
 
Äh, jag valde att peka även denna gång för att undvika onödigt palaver.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Kul med Hallsbergsmarken! Antar att det numera måste heta afrosvensk-kyssar om man ska vara politiskt korrekt.

2013-10-08 @ 04:26:49
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Hörni!

Vilket bra initiativ med den där Tim-tömmaren! :)

2013-10-08 @ 12:21:30
URL: http://horni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0