Nu är det imorgon...... nästan! Vi går på Landahls i Hallsberg

Ojojoj, vad tiden går fort när man har roligt och arbetar hela dagarna......, eller så är det när man åker till Otto och flänger runt som Pippi Långstrump tillsammans med honom. Sådana dagar somnar jag lätt som en plätt kan jag tala om och det var igår det och då blir det inget bloggat. 2 timmar, varenda minut, var jag upptagen av det lilla livet, men det var inte det jag skulle skriva om, det var när vi fortsatte till exellenta Landahls konditori i Hallsberg. Fast Otto var ju med då också. 
 
Den långa utläggningen ovan var bara för att förklara varför detta inlägg har dröjt lite.
 
 
Efter KAVAT for vi till Hallsberg och där är ett besök på Världsbutiken och Hälsohandeln ett måste för mig och kära dottern. Visst blev det lite inköp den här gången också. Hon köpte present till en kompis till Otto och jag köpte någon slags leksak från Sri Lanka, som gick ut på att jag ska fånga en kula som sitter fast på ett snöre, i en liten "kopp". Någon gång ska jag visa den också. Jag har inte lyckats än kan jag tala om och jag tvivlar på att jag någonsin kommer att göra det.
 
Efter det besöket var det fikadags.
 
En semla hade varit drömmen, men jag kan ju inte äta grädde, så det känns lite onödigt, även om jag gärna vill ha en.
 
 
Det fick bli en bulle med grönt - av någon outgrundlig anledning är jag omåttligt förtjust i bakverk med grönt innehåll OCH DÅ MENAR JAG INTE MÖGEL!!!!  
 
 
Jag kände att jag behövde något mera och småkakor är alltid gott. Ett rosa hjärta var oemotståndligt, så ett sådant fick det bli.
 
 
Otto fick en medhavd smoothie och ett par majskrokar, sedan var han nöjd. På detta utmärkta etablissemang har de både vuxenböcker och barndito, dessutom en stor låda med leksaker för de små gästerna. Jag hittade en otroligt rolig kamera, som sysselsatte Otto hela tiden medan vi fikade.
 
 
Kommer du till Hallsberg av någon anledning, tågbyte, kurs eller vad som helst. Missa inte ett besök på Landahls. Det ligger mitt emot stationen, bara att gå över Storgatan, så är man där. Mycket prisvärt och JÄTTEGOTT allting!
 
Efter fikat vände vi kosan hemåt, via kyrkogården för att se till gravarna. Detta var ännu en härlig dag tillsammans med barn och barnbarn!

Kommentarer
Postat av: Christina Cedergren

På Oscaria skoaffär fick man förr en liten plaststövel med vidhängande kula i en tråd som skulle ner i stöveln. Hittade en nytillverkad på skomuséet i Kumla.

2014-04-04 @ 19:50:12
Postat av: Lambergsfrua

Men så mycket godsaker du bullar upp för oss! Allt ser hur delikat ut som helst. Föstår att du hade mysigt tillsammans med dottern och barnbarnet Otto - han är ju sötare än alla godsakerna tillsammans :)
Varm kram

2014-04-05 @ 12:08:05
URL: http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Postat av: Inga M

Jamen visst måste man besöka Landahls, dvs gamla Wienerkonditoriet. Om jag ser rätt så är inredningen fortfarande den ursprungliga från 50-talet. Klart att Otto trivs här!

2014-04-07 @ 19:49:40
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0