Turkiet dag 3 - del 2

Dag 3 del 2
 
Måndag 17 februari
 
När vi precis lagt till kom en man (fiskare) och visade upp en nyupptagen krabba. Krabba kunde den som ville få köpa, så skulle den levereras nykokt när vi skulle åka hem igen.
 
 
En stund senare visade han upp en liten haj. Den hade fastnat i nätet och dött, för normalt sett fiskar de inte haj här, sas det.
 
 
Han visade stolt upp den, så han var nog inte så väldigt ledsen över att ha fått den i nätet.
 
 
När vi kommit i land stod en vägvisare mitt i sanden. Det är lite roligt att se hur långt det är till olika ställen världen över.
 
 
Vi gick ner mot vattnet  
 
 
Det var en del som bytte om och badade. Det var många båtar som kommit ungefär samtidigt som vi.
 
 
Det var jätteskönt där, jag bytte om till kjol och gick ut i havet en bit. Det var långgrunt, härliga vågor och inte alls särskilt kallt, med det blev inget badande för någon av oss, trots att vi hade badkläder med oss.
 
 
Jag plaskade runt där ett tag, men ingen annan kom i, så jag vände mot land igen.
 
 
Jag verkar ha något väldigt hemligt att berätta om, för Britta, ser det ut som! 
 
 
 Som vanligt gick vi till toaletten och sedan till baren och köpte varsin Efes. Det kändes som högsommar och vi bara njöt.
 
 
 Idag såg vi inga sköldpaddor! En man stod på span uppe i ett torn, han hoppades säkert få se några.
 
 
Jag gick på en egen liten exkursion för att kolla om det ev. skulle finnas någon sköldpadda borta i viken.
 
 
Så mötte jag 2 tjejer som kom därifrån. De hade inte sett ett spår av någon, men de hade sett ett fiskstim - alltid något. Medan vi står där och pratar säger den ena: "Där är det"! Det var den havsupplevelsen, de syntes knappt.
 
 
Det var väldigt skönt att vara där, men underbart är kort och snart var det dags att gå tillbaka till båten igen.
 
Ett sista besök på toaletten och förevigande av en skylt jag aldrig sett förr
 
 
På tillbakavägen gick jag runt vägvisaren och där var London, bara 2792 km bort. Jag fick Englandslängtan och pussade lite på den, mitt i den varma, sköna solen i Turkiet.
 
 
Bryggan var vackert sliten
 
 
När vi kom till båten, hade den nykokta krabban levererats. Raili och Monica delade på en.
 
 
Hilmi hade också en, fast här pratar han i telefonen
 
 
Sedan han avslutat delade han ut av benen till dem som ville smaka. Det ville jag! (Min nagel är inte smutsig, den är sprucken och lagad med lack).
 
 
Tack för den! Jag älskar skaldjur!
 
Jullan och jag köpte varsin Efes till, blev lite sliriga och hade riktigt trevligt. Eftersom vi sjunger i varsin kör, roade oss med att sjunga rakt i örat på varandra.
 
 
Eller munnen.....???
 
 
Hilmi lånade kärestans kikare, för det var gott om fåglar på land.
 
 
Fast just den här var inte så speciellt rolig. En ålekråka ser det ut som (storskarv).
 
 
Direkt vi kom i land var det lunch och jag hade av någon underlig anledning beställt fisk till oss alla 4.
 
 
Det visade sig utfalla till samtligas belåtenhet, för alla var lite trötta på kyckling 2 gånger/dag. Vi hade dessutom ett par katter under bordet igen som fick sig ett skrovmål. Jag rensade mitt och de andras skrov och "tappade" ner det lite diskret. Jag lovar, det var inte en smula kvar på golvet när vi reste oss. Jag tror det var någon slags makrill vi åt, den var jättegod.
 
Papperskorgen hette Golf.
 
 
Utemiljön vid restaurangen var inte så inbjudande, men herrarna satte sig med ansiktet mot vattnet, så det var ingen fara.
 
 
Nu hade vi en lång busstur framför oss, men vi hade otroligt mycket både intressant och annorlunda utanför att titta på, så tiden gick ganska fort.
 
Nu är det dimmiga, otydliga "genom-fönstret-bilder" ett tag.
 
 
En mycket brant backe, det brukar vara svårt att se på bild, men här var det 0,8% lutning. 
 
 
Försäljning längs vägen
 
 
Vägen var högt belägen, serpentinkurvor och branta sluttningar längs sidan.Den var helt nybyggd, berättade Hilmi, sedan tillade han, för 10 år sedan. Den kändes inte som 10 år, men jag kanske missförstod honom.
 
 
Kan det vara ett univesitet mitt ute i ingenting? Eller betyder universitet något annat på turkiska?
 
 
Det blev ett toastopp efter vägen, där var som vanligt en stor butik och nu hade jag bestämt mig, så jag köpte en liten ask med Turkish Delight och så köpte Jullan och jag varsin sjal.
 
Hilmi tog chansen till en stunds avslappning.
 
 
Bergen var vackra, mjuka former på stenarna.
 
 
Varmvattenberedare till försäljning
 
 
Hilmi berättade massor, både om vad vi skulle se och om Turkiet ur historiskt perspektiv. Han pratar en helt perfekt engelska, så det är inga problem att förstå. Han berättade också att han varit hemma och sovit, för han bor i Fethiye.
 
Vi såg alla sorters djur, utom grisar, längs vägen, kor, får, getter, hundar, katter, åsnor och diverse fåglar. Det blev ett till toastopp och som på alla sådana ställen som turistbussarna stannar, har det blivit stor affärsverksamhet - helt naturligt. Turisterna är nog väldigt bra ekonomiskt för folk som säljer, här köpte vi dock ingenting.
 
Det blev mörkt, solen dalar snabbt så här långt söderut. Bilden såg så fin ut i kameran, men ack så suddig den är. Det gör inget, jag ska inte tävla med den.
 
 
Vi kom lite fel i den svarta kvällen, "tog en genväg", sa Hilmi när vi fick vända och ta en annan liten väg fram till hotellet.
 
Det är ett lyxigt hotell som heter TUSAN. Bilden är från nästa morgon
 
 
Åter till aftonens bilder
Direkt innanför dörren var receptionen, tjusigt var det!
 
 
Benga testar att lägga upp skon till putsning - ingen kom och tur var det, han har ju joggingskor på sig. 
 
 
Vi tog en runda därnere och tittade på allt 
 
 
 Vi bodde på andra våningen och så här såg det ut när vi tittade ner.
 
 
Balkongerna gick runt hela rummet.
 
 
Vårt rum var otroligt fint, stor bred säng, fåtölj, soffa, soffbord, platt-TV (det var det inte på de tidigare), långt skrivbord, kylskåp och fint badrum. NJUTBART!!! Fast TV:n kunde kvitta, den tittade ingen av oss på en enda gång.
 
 
Att vi får bo så fint, men billigt, beror på att det är så lite turism så här års och de flesta hotell står mer eller mindre tomma. Då får dessa resor ett lägre pris på boendet och det är så klart bättre än ingenting och glada är både de och vi turister.
 
TUSAN hade även en superb middagsbuffé och jag har ätit oliver, kyckling, köfte, ost och något kesoliknande + en hel del annat.
 
 
 Kakbuffén var riklig och jag fick ihop till 7 sorters kakor innan jag slutade
 
 
Vi bekantade oss med mycket trevliga Gunnel och Lars också eftersom vi hamnade vid samma bord. Vi hade en intressant diskussion om längd, för hon var mycket längre än jag, tills vi reste oss upp.
 
 
Hon tyckte vi skulle sätta oss på golvet och mäta, för det ser så roligt ut, men vi var ju i en matsal, så det fick vara. Jag har ganska mycket längre ben och det märks tydligt när man sitter, när vi står är vi lika långa.
 
God Natt för TUSAN!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Nu fick jag ta mig en vända i Turkiet igen, tack för det!
Det var ju synd att ni inte fick se någon sköldpadda och inte kan jag känna igen mig där heller, så vi var nog någon annanstans.
Nog är det trevligt med lyxiga hotell. När jag har åkt på bussresor har det alltid varit jättefina hotell och det är nog som du säger. Resorna går i lågsäsong och då har bolagen råd att köpa in sig även på de finare hotellen. Vår bussresearrangör ser dessutom alltid till att det sista hotellet på resan är lite extra tjusigt. ;)
Kram, Ingrid

2014-03-01 @ 16:43:57
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0