Lite ur led är tiden

Jag ler för mig själv när jag kommer ut i köket och ser blommorna på bordet.
 
Lite ur led känns tiden, den rosa Amaryllisen tog ju ny fart efter sina två blomstänglar med pampiga blommor och upp kom den tredje knoppen. Inte nog med det, när den vecklade ut sig var de 5 stycken. De andra stänglarna hade normala 4 i varje knopp
 
 
Alldeles bredvid på bordet står tulpanerna och ska förhoppningsvis snart börja "bete" sig. Som trogna Leontinaläsare vet, gillar jag när de börjar gå mot sitt slut och inte alls ser ut som tulpaner längre. De här är dock ganska "normala"än så länge, bara en har fläkt ut sig hittills. 
 
 
Det är nog första gången jag har kvar blommande Amaryllis efter att jag börjat köpa tulpaner. Jag kunde dock inte motstå det härliga gnisslet från tulpanstjälkarna, utan var tvungen att köpa mig en bukett, trots att Amaryllisen får mig att tänka på jul.
 
Fundering: Undrar varför jag skriver stort A på Amaryllis, men inte på tulpan?
 
Kanske för att det är ett kvinnonamn hos Bellman? Jag har aldrig känt någon med det namnet, men sjungit "Opp Amaryllis" många gånger.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag har också en amaryllis som helt plötsligt fått en stängel till när jag gett upp hoppet om någon mera fröjd. Ännu är det inte utslagen, men den kommer så sakteliga.
Vid fotot av Åke står en vas med tulpaner som varit helt fantastiskt vackra, men nu börjar de bete sig och gå in i ett nytt skede.
Ha en skön kväll!
Kram, Ingrid

2014-01-24 @ 18:28:25
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Det är inte tur att du lyckas med blommor, det är skicklighet, lång och varaktig träning! ;-) Kul att se att du också fortfarande gillar bedagade tulpaner, här omkring är jag den enda med såna preferenser

2014-01-25 @ 09:13:52
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Eleonora

Alla blommor är underbara ihop. Ett tag hade jag svart/röda rosor, tulpaner. Amaryllisen, vivor och julstjärnor som blommade ikapp! Härliga färger och fina dofter - helt underbart.
Kram
Eleonora

2014-01-25 @ 17:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0