Morgonpromenad 2

En del morgnar (inte ofta) går vi upp lite tidigare än det normala när man är ledig.
 
Den här dagen var vi ute före solen, den var just på väg upp över syrenhäcken när vi stegade iväg.
 
 
Vildsvinen var dock redan färdiga med sin morgonpromenad och det kändes skönt. Jag vill inte möta dem, även om vi har en god vän som hävdar att de är snälla som lamm, samtidigt som han berättar att deras tänder är vassare än ett nyslipat stämjärn.
 
 
En ensam väldigt fin och tät gran, konstigt att ingen tagit med den hem som julgran.
 
 
Det är gott om mossor och lav på träd och grenar, det är ett bevis på frisk luft har jag lärt mig en gång i tiden.
 
 
I ensamt majestät mitt i vår väg - nåja, vår skogsstig kanske stämmer bättre överens med sanningen.
 
 
Fördelen med detta kryssande fram och tillbaka på olika körvägar och stigar i skogarna här omkring, är att vi nu sett var det kommer att finnas mycket blåbär, var lingonriset lyser grönt, var det är väldigt mycket, för mycket vildsvinsspår osv. Kort sagt, vi lär känna vår närmiljö samtidigt som vi får lite motion och mycket frisk luft. Fotomotiven kanske inte är så spännande, men ibland är inte livet mer spännande än ett ensamt träd i ens väg.
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Nja vildsvin är nog oftast rätt fredliga, men det är rätt att de har riktigt skarpa tänder och under vissa omständigheter så kan de vara farliga. Snabba är de också fast man inte tror det. Jag tycker det var bättre förr när vi slapp ha presumtivt farliga djur i skogen, men det är väl en primitiv tanke. Du och jag hör ju till en generation som varit van att alltid kunna gå ut i skogen och vara trygg så vi har alltid varit ute, men nästa generation kanske kommer att tänka sig för både en o två gånger innan man går ut så. Ska bli intressant att följa de närmaste decennierna hur de farliga vilda djuren påverkar svenskens skogsvanor.
Ha en god fortsättning på helgen!

2014-01-05 @ 09:27:38
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0