Nostalgi

Vi var tvungna att åka och proviantera lite i helgen. För det mesta skriver jag inköpslista, men då och då grips jag av storhetsvansinne och tror att jag ska klara av minneslistan i huvudet. Så icke i fredags och då får man ta en extra tur på lördagen!
 
Belöning när man far till tätorten är fika på det utmärkta Konditoriet i Odensbacken.
 
När jag skulle välja kaka slog nostalgin till. Där låg kakan som mormor ofta bakade när jag var i Stockholm och hälsade på som barn. 
 
Brysselkex!
 
Det hände att hon bytte färg på strösockret så de var gröna runtom istället, men klassikern ska se ut så här. Nästan lika goda som mormors och MYCKET större!
 
 
Jag slog mig ner mittemot kärestan, som redan fördjupat sig i en motortidning - för det är inte bara fikabrödet som är på topp där. De har gott om intressanta tidningar för fikagästerna också.
 
Jag tittade runt lite därinnen och fick syn på mer mormorsnostalgi. Hon använde nämligen grädde i kaffet, men så lite att den oftast blev sur. Då blev det här hennes val istället för den vanliga.
 
 
Bredvid hängde en mycket ung Lillbabs, men det har inget med min mormor att göra, hon var inte ens märkestrogen när det gällde kaffet. Jag minns att hon malde bönor själv ibland på en vanlig kaffekvarn. Undrar vart den tog vägen? Slängdes förmodligen bort tyvärr.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Nu fick du ju ett extra tillfälle att gå på det där fina konditoriet och det var väl inte helt fel. Tala om nostalgi! Det är kul så länge det finns såna ställen kvar.
Kram, Ingrid

2014-01-13 @ 21:54:34
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Lambergsfrua

Vilken härlig nostalgitripp! Min mormor dog när jag var mycket liten och farmor dog innan jag föddes, så kakminnen från dem har jag inte.

Däremot minns jag att mamma köpte just krongrädde. Två sockerbitar och en skvätt grädde skulle det vara i kaffet. Kaffekvarn hade vi också, som var jätteroligt att veva på, för det doftade så gott.

Bakverk jag minns från barndomen är napoleonbakelser inköpta på konditoriet nära mitt hem. Det var riktig fest då.

Varm kram,
Lambergsfrua

2014-01-14 @ 12:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0