Sista rycket innan helgvilan

Jag vet inte riktigt var energin kom ifrån, kanske att snön uteblev, även om de hotar med ny redan inatt.
 
Hur som helst, så var det helt slut på matbröd och det kan ha varit en bidragande orsak till mitt husliga beteende efter arbetsdagens slut och inhandlandet av mat för helgen. Jag har just bakat en massa och sedan frågade jag kärestan om det skulle vara onormalt att ha 3 frysar........?
 
Det tyckte han! Med eftertryck dessutom..... Konstigt!?!
 
Här är mitt goda fullkornsbröd, det blir alltid 3 stycken och det är ett pålitligt recept.
 
 
Sedan lekte jag lite. Jag gjorde en rågsiktsdeg och kavlade ut som bullar. Som fyllning bredde jag på pesto som jag gjorde i somras, när jag skördade de gigantiska plantorna på uterummet. Penslade med ägg och strödde havssalt på hälften och de som ser ut som vanliga bullar fick vara utan, för de har mer pesto i sig.
 
 
Nu ska jag gå och försöka skriva ner hur jag gjorde, för jag har provsmakat och mmmmmmmm!! Sedan börjar pusslandet, för som sagt, en tredje frys hade inte varit fel just nu.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så goda de där rågsiktsbullarna ser ut!
Förr bakade jag alltid matbröd, men det är många år sedan. Nu köper jag pågens lingongrova och tycker att det är gott. Det äter jag på vardagsmorgnarna och på söndagarna lyxar jag till det med ett par skivor onyttigt rostad vitt bröd.

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

2014-01-10 @ 19:29:54
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Musikanta

Pestobullarna skulle vara roligt att smaka - måste vara an absolut ny uppfinning, eller. Jag har försökt att baka matbröd, men det blir alltid degigt och stenhårt.
Kram

2014-01-11 @ 11:39:12
URL: http://www.Musikanta.blogspot.se
Postat av: Inga M

Ha ha... ni äter alltså mindre än du bakar så det blir stora lager. Synd att vi bor så långt isär annars skulle du kunna vara bagare som extraknäck här hos oss. Jag bakar inte alls.

2014-01-13 @ 06:51:20
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Bosse Cedergren

Recept på fullkornsbrödet? Om det inte är hemligt lämnas det med fördel till min hustru (som sedan ger det till mig och säger att om jag tycker att det är kul att baka så får jag väl göra det).

2014-01-16 @ 17:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0