Vad gör "de" med frukt och grönt?

Jag blir lite bekymrad över en del frukt och grönsaker. De här tomaterna t ex köpte jag för ett par veckor sedan, tillsammans med några fler. Vi skulle ha gäster och jag ville göra sallad med bl a tomater, trots att det verkligen inte är säsong. Alla gick inte åt och de här blev liggande kvar i korgen. 
 
 
Så här ser de ut idag och alldeles nyss klämde jag lite på dem. De är inte ruttna, inte ens mjuka.
 
Varför?
 
Är de strålade, sprutade med evighetshållbarhetsspray eller vad är det med dem, som inte beter sig som gamla tomater ska? Till saken hör, att jag alltid förvarar tomater i rumstemperatur, de har alltså stått framme på köksbänken hela tiden.
 
Oroande!
 
Jag ska inte köpa så många fler tomater den här årstiden, det bestämde jag just nu!!!!!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag köper aldrig stora tomater den här tiden på året utan väljer små körsbärstomater eller plommontomater i stället. Vanliga tomater får vara tills man kan få svenska eller helt gotländska.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

2014-01-23 @ 15:57:15
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Mia

Mmm sådant har jag också funderat över... Varför håller sig vissa frukter och grönsaker hur länge som helst... Det är inte sunt!

2014-01-23 @ 20:49:40
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga M

Det är tveksamt med en hög konsumtion av frukt och grönt numera om man inte får tag på ekologiskt (kan man lita på det förresten?) Läste just att mörk choklad är nyttigare så du kanske ska lägga fram slisk istället på bordet? ;-)

2014-01-25 @ 09:15:29
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0